Trump keerde zich in zijn speech af van grote handelsakkoorden tussen meerdere landen. Hij omschreef die multinationale handelsovereenkomsten als 'grote akkoorden waarbij we aan handen en voeten gebonden zijn en gedwongen worden om soevereiniteit op te geven'.

De Amerikaanse president betreurde ook dat de VS jarenlang 'oneerlijk' behandeld zou zijn door de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De schuld daarvoor legde hij bij de vorige Amerikaanse regeringen. 'We zullen niet langer zal aanvaarden dat er oneerlijke handel' wordt gedreven in het nadeel van de VS, zo klonk het. Trump maakte voorts duidelijk dat de VS in de toekomst zullen kiezen voor bilaterale handelsakkoord met landen 'die zich aan de regels houden'.

Volgens Trump zullen de Verenigde Staten in hun handelsbeleid niet langer 'van zich laten profiteren'. 'We kunnen niet later chronisch handelsmisbruik toestaan.' De Chinese leider Xi Jinping toonde zich meteen daarna in zijn toespraak wél een voorstander van grote multilaterale handelsakkoorden. Xi pleitte voor een 'wereldwijd netwerk van vrijhandelszones'.

Trump keerde zich in zijn speech af van grote handelsakkoorden tussen meerdere landen. Hij omschreef die multinationale handelsovereenkomsten als 'grote akkoorden waarbij we aan handen en voeten gebonden zijn en gedwongen worden om soevereiniteit op te geven'. De Amerikaanse president betreurde ook dat de VS jarenlang 'oneerlijk' behandeld zou zijn door de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De schuld daarvoor legde hij bij de vorige Amerikaanse regeringen. 'We zullen niet langer zal aanvaarden dat er oneerlijke handel' wordt gedreven in het nadeel van de VS, zo klonk het. Trump maakte voorts duidelijk dat de VS in de toekomst zullen kiezen voor bilaterale handelsakkoord met landen 'die zich aan de regels houden'. Volgens Trump zullen de Verenigde Staten in hun handelsbeleid niet langer 'van zich laten profiteren'. 'We kunnen niet later chronisch handelsmisbruik toestaan.' De Chinese leider Xi Jinping toonde zich meteen daarna in zijn toespraak wél een voorstander van grote multilaterale handelsakkoorden. Xi pleitte voor een 'wereldwijd netwerk van vrijhandelszones'.