Dat heeft spoorwegmaatschappij Central Japan Railway bekendgemaakt. Daarmee doet de magneetzweeftrein of maglev-trein beter dan de 590 kilometer per uur die dezelfde trein vorige donderdag reed.

De records werden gebroken op een experimenteel spoor tussen Uenohara en Fuefuki, in de prefectuur Yamanashi (ten westen van Tokio). Er werden tijdens de testen geen problemen vastgesteld, aldus nog de spoorwegmaatschappij.

286 km in 40 minuten

De records hebben te maken met de voorbereidingen voor een maglev-treindienst tussen Tokio en Nagoya vanaf 2027, waarbij de 286 kilometer tussen beide steden in 40 minuten overbrugd zou worden. Dat is de helft van de huidige reistijd met de Japanse hst (shinkansen genaamd).

Reizigers zullen de topsnelheden niet ervaren: in commerciële dienst zullen de treinen een topsnelheid halen van "maar" 505 kilometer per uur. (Belga/TE)

Dat heeft spoorwegmaatschappij Central Japan Railway bekendgemaakt. Daarmee doet de magneetzweeftrein of maglev-trein beter dan de 590 kilometer per uur die dezelfde trein vorige donderdag reed. De records werden gebroken op een experimenteel spoor tussen Uenohara en Fuefuki, in de prefectuur Yamanashi (ten westen van Tokio). Er werden tijdens de testen geen problemen vastgesteld, aldus nog de spoorwegmaatschappij. De records hebben te maken met de voorbereidingen voor een maglev-treindienst tussen Tokio en Nagoya vanaf 2027, waarbij de 286 kilometer tussen beide steden in 40 minuten overbrugd zou worden. Dat is de helft van de huidige reistijd met de Japanse hst (shinkansen genaamd). Reizigers zullen de topsnelheden niet ervaren: in commerciële dienst zullen de treinen een topsnelheid halen van "maar" 505 kilometer per uur. (Belga/TE)