"Klinisch dood", "in coma": de gezondheidstoestand van Hosni Moebarak (84) is onduidelijk maar vast staat dat de voormalige Egyptische president er erg aan toe is.

Eerder dinsdag werd Moebarak getroffen door een beroerte en werd hij van de gevangenis naar een militair hospitaal in Caïro overgebracht.

Nog geen twee uur na zijn aankomst daar meldde het officiële Egyptische persagentschap Mena dat hij klinisch dood verklaard was door de artsen die hem behandelen.

Later werd door een ziekenhuisbron de mededeling de wereld ingestuurd dat Moebarak in een coma lag en dat de artsen hem trachten te reanimeren.

Hartinfarct

"Gezondheidstoestand van Moebarak na herseninfarct verslechterd", stond gisteren te lezen op de nieuwsbanner van de Egyptische openbare televisie. Volgens CNN ging de beroerte gepaard met een hartinfarct.

"We vernemen van de gevangenisautoriteit dat Moebaraks hart gestopt is met kloppen en dat men elektrische schokken en hartmassage heeft gebruikt om hem weer tot leven te wekken", zei Adel Saeed, de woordvoerder van de Egyptische openbare aanklager aan de Amerikaanse nieuwszender. "Hij word nu kunstmatig beademd."

Aangeklaagd

Moebarak werd begin 2011 afgezet als president van Egypte. Zijn gezondheid ging sterk achteruit nadat hij aangeklaagd werd voor het doden van demonstranten tegen zijn regime.

Volgens CNN leed Moebarak aan hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en ademhalingsproblemen. (Belga/TV)"

"Klinisch dood", "in coma": de gezondheidstoestand van Hosni Moebarak (84) is onduidelijk maar vast staat dat de voormalige Egyptische president er erg aan toe is. Eerder dinsdag werd Moebarak getroffen door een beroerte en werd hij van de gevangenis naar een militair hospitaal in Caïro overgebracht. Nog geen twee uur na zijn aankomst daar meldde het officiële Egyptische persagentschap Mena dat hij klinisch dood verklaard was door de artsen die hem behandelen. Later werd door een ziekenhuisbron de mededeling de wereld ingestuurd dat Moebarak in een coma lag en dat de artsen hem trachten te reanimeren. Hartinfarct "Gezondheidstoestand van Moebarak na herseninfarct verslechterd", stond gisteren te lezen op de nieuwsbanner van de Egyptische openbare televisie. Volgens CNN ging de beroerte gepaard met een hartinfarct. "We vernemen van de gevangenisautoriteit dat Moebaraks hart gestopt is met kloppen en dat men elektrische schokken en hartmassage heeft gebruikt om hem weer tot leven te wekken", zei Adel Saeed, de woordvoerder van de Egyptische openbare aanklager aan de Amerikaanse nieuwszender. "Hij word nu kunstmatig beademd."Aangeklaagd Moebarak werd begin 2011 afgezet als president van Egypte. Zijn gezondheid ging sterk achteruit nadat hij aangeklaagd werd voor het doden van demonstranten tegen zijn regime. Volgens CNN leed Moebarak aan hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en ademhalingsproblemen. (Belga/TV) "