Na de Republikeinse caucus in Nevada van dinsdag heeft zakenman en tv-ster Donald Trump de wind in de zeilen. Hij won met ruim 45 procent van de stemmen, meer dan zijn naaste rivalen Marco Rubio en Ted Cruz samen. Ook kwamen er ruim dubbel zoveel kiezers opdagen als in 2012.

Vooral Cruz, die meer dan wie ook campagne gevoerd had in Nevada, maar ook Marco Rubio, die rekende op de stemmen van de mormonen, hadden teleurstellende resultaten. Ben Carson en John Kasich, die samen 8,5 procent haalden, konden ook niet van een glorievolle avond spreken.

Het debat dat CNN vannacht organiseert (en dat ook via de website van CNN kan bekeken worden), is het laatste voor op 1 maart in 12 staten verkiezingen gehouden worden, onder meer in Texas, Massachusetts, Colorado en Minnesota.

Het ziet er nu al heel goed uit voor Trump maar als hij ook Super Tuesday overheerst, is hij half op weg naar de nominatie.

Cruz en Texas

Vraag is wat tijdens het debat de strategie wordt. Zal Trump nog agressief blijven of speelt hij - het is een van zijn favoriete uitdrukkingen - voor het clubhuis (een golfuitdrukking, waarbij iemand zonder risico's de ronde afwerkt)? Zullen de andere kandidaten vooral mekaar blijven aanpakken, in de hoop de laatste tegenstander van Trump te worden, of gaan ze afzonderlijk of gezamenlijk tegen Trump aan de slag?

Het debat gaat door in Houston, Texas. Cruz is als senator verkozen in Texas, hij heeft een lichte voorsprong in de peilingen voor de staat. Het is een van de weinige staten waar Trump niet aan de leiding staat.

Volg het debat vannacht live bij Knack.be. Het nieuws rond de Republikeinen en de Amerikaanse presidentsverkiezingen vandaag kan u ook volgen in onze LIVE.

Na de Republikeinse caucus in Nevada van dinsdag heeft zakenman en tv-ster Donald Trump de wind in de zeilen. Hij won met ruim 45 procent van de stemmen, meer dan zijn naaste rivalen Marco Rubio en Ted Cruz samen. Ook kwamen er ruim dubbel zoveel kiezers opdagen als in 2012.Vooral Cruz, die meer dan wie ook campagne gevoerd had in Nevada, maar ook Marco Rubio, die rekende op de stemmen van de mormonen, hadden teleurstellende resultaten. Ben Carson en John Kasich, die samen 8,5 procent haalden, konden ook niet van een glorievolle avond spreken.Het debat dat CNN vannacht organiseert (en dat ook via de website van CNN kan bekeken worden), is het laatste voor op 1 maart in 12 staten verkiezingen gehouden worden, onder meer in Texas, Massachusetts, Colorado en Minnesota. Het ziet er nu al heel goed uit voor Trump maar als hij ook Super Tuesday overheerst, is hij half op weg naar de nominatie. Vraag is wat tijdens het debat de strategie wordt. Zal Trump nog agressief blijven of speelt hij - het is een van zijn favoriete uitdrukkingen - voor het clubhuis (een golfuitdrukking, waarbij iemand zonder risico's de ronde afwerkt)? Zullen de andere kandidaten vooral mekaar blijven aanpakken, in de hoop de laatste tegenstander van Trump te worden, of gaan ze afzonderlijk of gezamenlijk tegen Trump aan de slag?Het debat gaat door in Houston, Texas. Cruz is als senator verkozen in Texas, hij heeft een lichte voorsprong in de peilingen voor de staat. Het is een van de weinige staten waar Trump niet aan de leiding staat.Volg het debat vannacht live bij Knack.be. Het nieuws rond de Republikeinen en de Amerikaanse presidentsverkiezingen vandaag kan u ook volgen in onze LIVE.