Tom Boon is een van de aanvallers in de 18-koppige selectie van bondscoach Marc Lammers. Hij is 24 jaar en komt uit een echte hockeyfamilie: ook zijn moeder Carine Boon-Caudron en twee ooms Eric en Marc Coudron waren Belgisch international en zijn drie jaar oudere zus Jill maakt deel uit van de Red Panthers op het WK in Den Haag. Marc Caudron is bovendien voorzitter van de Belgische Hockeybond (KBHB).

Boon speelt sinds vorig jaar voor de Nederlandse topclub HC Bloemendaal, nadat hij in België drie keer landskampioen in het zaalhockey was geworden met het Brusselse Royal Racing Club de Bruxelles (2009, 2010 en 2011). Zijn carrière begon hij bij Royal White Star HC.

De strafcornerspecialist maakt sinds 2008 deel uit van de Red Lions en was er ook bij op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en het Europees Kampioenschap van vorig jaar in Boom.

Opmerkelijk: Boon had lange tijd de reputatie het enfant terrible van het Belgische hockey te zijn, een supertalent met een supertemperament.

Tom Boon is een van de aanvallers in de 18-koppige selectie van bondscoach Marc Lammers. Hij is 24 jaar en komt uit een echte hockeyfamilie: ook zijn moeder Carine Boon-Caudron en twee ooms Eric en Marc Coudron waren Belgisch international en zijn drie jaar oudere zus Jill maakt deel uit van de Red Panthers op het WK in Den Haag. Marc Caudron is bovendien voorzitter van de Belgische Hockeybond (KBHB). Boon speelt sinds vorig jaar voor de Nederlandse topclub HC Bloemendaal, nadat hij in België drie keer landskampioen in het zaalhockey was geworden met het Brusselse Royal Racing Club de Bruxelles (2009, 2010 en 2011). Zijn carrière begon hij bij Royal White Star HC. De strafcornerspecialist maakt sinds 2008 deel uit van de Red Lions en was er ook bij op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en het Europees Kampioenschap van vorig jaar in Boom. Opmerkelijk: Boon had lange tijd de reputatie het enfant terrible van het Belgische hockey te zijn, een supertalent met een supertemperament.