'Vladimir Poetin heeft Recep Tayyip Erdogan uitgenodigd voor een werkbezoek in de komende dagen. De uitnodiging is aanvaard', aldus het Kremlin in een persbericht. Daarin staat nog dat beide staatsleiders de noodzaak hebben beklemtoond om een conflict tussen Turkse en Syrische eenheden in het noorden van het land te vermijden. In de Syrische stad Manbij heeft de Russische militaire politie voor het eerst een patrouille uitgevoerd.

Dat gebeurde langs de contactlijn tussen de Syrische en Turkse troepen, zo kondigde het Russische ministerie van Defensie dat dinsdag aan. Die stad is onder controle van de Syrische regeringstroepen.

Op 9 oktober lanceerde Ankara een militaire operatie in het noorden van Syrië, gericht tegen de Volksbeschermingseenheden (YPG), een Syrische, Koerdische militie en bondgenoot van het Westen in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS).

'Vladimir Poetin heeft Recep Tayyip Erdogan uitgenodigd voor een werkbezoek in de komende dagen. De uitnodiging is aanvaard', aldus het Kremlin in een persbericht. Daarin staat nog dat beide staatsleiders de noodzaak hebben beklemtoond om een conflict tussen Turkse en Syrische eenheden in het noorden van het land te vermijden. In de Syrische stad Manbij heeft de Russische militaire politie voor het eerst een patrouille uitgevoerd. Dat gebeurde langs de contactlijn tussen de Syrische en Turkse troepen, zo kondigde het Russische ministerie van Defensie dat dinsdag aan. Die stad is onder controle van de Syrische regeringstroepen. Op 9 oktober lanceerde Ankara een militaire operatie in het noorden van Syrië, gericht tegen de Volksbeschermingseenheden (YPG), een Syrische, Koerdische militie en bondgenoot van het Westen in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS).