Peking heeft eerste omikrongeval voor Winterspelen

Redactie Knack.be

De Chinese hoofdstad Bejing heeft haar eerste omikrongeval te pakken. Dit gebeurt 2 weken voor het begin van de Olympische Winterspelen. De patiënt heeft geen contact gehad met andere gevallen en heeft de stad de afgelopen 14 dagen niet verlaten, volgens de Chinese krant Global Times.

De autoriteiten van de stad Beijing hebben bevestigd dat er een lokaal omikrongeval ontdekt is. De Winterspelen beginnen op 4 februari.

De patiënt heeft geen contact gehad met andere gevallen en heeft de stad de afgelopen 14 dagen niet verlaten. De besmette persoon woont en werkt in het Haidian-district van de stad en begon naar verluidt op donderdag symptomen te krijgen voordat hij zich vrijdag aan een test onderwierp.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meerdere omgevingsmonsters die werden teruggevonden in het huis van het individu, testten ook positief. Twee mensen die bij de patiënt woonden, testten negatief op het virus, en 15 geïdentificeerde nauwe contacten werden in quarantaine geplaatst.

Volgens een officiële verklaring had de persoon verschillende uitgaansgelegenheden bezocht, waaronder winkels, cafés en een talkshow-evenement, in bewegingen die sinds 31 december werden bijgehouden. De districtsregering van Haidian heeft de woongemeenschap en de werkplek van het individu afgesloten. Ambtenaren hebben nucleïnezuurtests uitgevoerd voor sleutelfiguren die verband houden met beide locaties.

Vanaf zaterdag 18.00 uur zijn in totaal 2.430 mensen getest volgens Xu Hejian, een woordvoerder van de stad Beijing.

Partner Content