De paus koos ervoor om zijn bezoek te beginnen met een gebed in het kamp waar de nazi's joden martelden en uitmoorden. Zijn bezoek kwam een dag nadat de paus zei dat de wereld in oorlog is - 'maar geen religieuze', benadrukte hij - en dat een Derde Wereldoorlog tot de mogelijkheden behoort als de verdeeldheid niet wordt aangepakt. In Auschwitz zelf gaf de paus geen speech, maar beperkte hij zich tot gebed. Dat meldt CNN.

De paus bezocht verschillende cellen. In een ervan bad hij en maakte hij een kruisteken. Hij praatte er ook met overlevenden. Daarnaast bezocht de paus het nabije kamp Birkenau.

Zijn bezoek aan Polen kadert in de Wereldjongerendagen. Jonge mensen van 187 landen worden daar verwacht. Op donderdag verzorgde de paus er nog een mis in openlucht in Krakau om de 1050ste verjaardag van Polens bekering tot een katholiek land te herdenken (JVL)

De paus koos ervoor om zijn bezoek te beginnen met een gebed in het kamp waar de nazi's joden martelden en uitmoorden. Zijn bezoek kwam een dag nadat de paus zei dat de wereld in oorlog is - 'maar geen religieuze', benadrukte hij - en dat een Derde Wereldoorlog tot de mogelijkheden behoort als de verdeeldheid niet wordt aangepakt. In Auschwitz zelf gaf de paus geen speech, maar beperkte hij zich tot gebed. Dat meldt CNN. De paus bezocht verschillende cellen. In een ervan bad hij en maakte hij een kruisteken. Hij praatte er ook met overlevenden. Daarnaast bezocht de paus het nabije kamp Birkenau.Zijn bezoek aan Polen kadert in de Wereldjongerendagen. Jonge mensen van 187 landen worden daar verwacht. Op donderdag verzorgde de paus er nog een mis in openlucht in Krakau om de 1050ste verjaardag van Polens bekering tot een katholiek land te herdenken (JVL)