In eerste instantie werd vooral door scholieren en studenten gemanifesteerd, in plaatsen als New York, Baltimore, Philadelphia, Denver, San Francisco en Los Angeles.

In New York ging het om enkele honderden manifestanten aan Washington Square, daar waar woensdag vele duizenden betogers op de been kwamen.

In San Francisco waren het vooral scholieren die op de been kwamen.

In Philadelphia werd een brug aan het station een tijdje bezet.

Op pancartes werd de komende president Donald Trump racisme en fascisme aangewreven, en 'Dump Trump', 'Liefde overwint haat' (Love Trumps Hate) en 'Niet mijn president' waren populaire slogans.

De manifestanten spreken hun angst uit over wat er zal gebeuren met minderheden in het land, en met de ongedocumenteerde migranten die Trump wil uitzetten, maar die vaak behoren tot gemengde families, waarbij de kinderen bijvoorbeeld wel legaal in het land aanwezig zijn. Er is ook veel protest tegen het seksisme en de anti-islam-uitspraken van de nieuwe president.

Gewelddadige beelden

Intussen doken ook beelden op van jongeren die een oude man in elkaar slaan omdat hij op Trump zou gestemd hebben.

Trump: 'Heel onfair'

Trump zelf toonde zich in een tweet niet erg verzoenend. 'Hadden net een heel open en succesrijke presidentsverkiezing. Nu zijn professionele demonstranten, aangejaagd door de media, aan het protesteren. Heel onfair!'.

(RR)

In eerste instantie werd vooral door scholieren en studenten gemanifesteerd, in plaatsen als New York, Baltimore, Philadelphia, Denver, San Francisco en Los Angeles. In New York ging het om enkele honderden manifestanten aan Washington Square, daar waar woensdag vele duizenden betogers op de been kwamen. In San Francisco waren het vooral scholieren die op de been kwamen. In Philadelphia werd een brug aan het station een tijdje bezet.Op pancartes werd de komende president Donald Trump racisme en fascisme aangewreven, en 'Dump Trump', 'Liefde overwint haat' (Love Trumps Hate) en 'Niet mijn president' waren populaire slogans.De manifestanten spreken hun angst uit over wat er zal gebeuren met minderheden in het land, en met de ongedocumenteerde migranten die Trump wil uitzetten, maar die vaak behoren tot gemengde families, waarbij de kinderen bijvoorbeeld wel legaal in het land aanwezig zijn. Er is ook veel protest tegen het seksisme en de anti-islam-uitspraken van de nieuwe president.Intussen doken ook beelden op van jongeren die een oude man in elkaar slaan omdat hij op Trump zou gestemd hebben.Trump zelf toonde zich in een tweet niet erg verzoenend. 'Hadden net een heel open en succesrijke presidentsverkiezing. Nu zijn professionele demonstranten, aangejaagd door de media, aan het protesteren. Heel onfair!'.(RR)