Opnieuw betogingen tegen nieuwe president in VS – Trump: ‘Heel onfair’

Scholieren manifesteren in San Francisco © REUTERS

Voor de tweede nacht op rij wordt in de VS gemanifesteerd tegen Donald Trump. De opkomst ligt lager dan woensdagnacht. Reactie van Trump op de manifestaties: ‘Heel onfair’.

In eerste instantie werd vooral door scholieren en studenten gemanifesteerd, in plaatsen als New York, Baltimore, Philadelphia, Denver, San Francisco en Los Angeles.

In New York ging het om enkele honderden manifestanten aan Washington Square, daar waar woensdag vele duizenden betogers op de been kwamen.

In San Francisco waren het vooral scholieren die op de been kwamen.

In Philadelphia werd een brug aan het station een tijdje bezet.

Op pancartes werd de komende president Donald Trump racisme en fascisme aangewreven, en ‘Dump Trump’, ‘Liefde overwint haat’ (Love Trumps Hate) en ‘Niet mijn president’ waren populaire slogans.

De manifestanten spreken hun angst uit over wat er zal gebeuren met minderheden in het land, en met de ongedocumenteerde migranten die Trump wil uitzetten, maar die vaak behoren tot gemengde families, waarbij de kinderen bijvoorbeeld wel legaal in het land aanwezig zijn. Er is ook veel protest tegen het seksisme en de anti-islam-uitspraken van de nieuwe president.

Gewelddadige beelden

Intussen doken ook beelden op van jongeren die een oude man in elkaar slaan omdat hij op Trump zou gestemd hebben.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Trump: ‘Heel onfair’

Trump zelf toonde zich in een tweet niet erg verzoenend. ‘Hadden net een heel open en succesrijke presidentsverkiezing. Nu zijn professionele demonstranten, aangejaagd door de media, aan het protesteren. Heel onfair!’.

(RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content