'De leiding van de antiterroristische operatie is bereid mee te werken aan de vreedzame evacuatie van burgers uit Slavjansk,' zegt een woordvoerder van de Oekraïense regering.

Helikopter

Pro-Russische separatisten en Oekraïense militairen zijn in hevige gevechten verwikkeld om de macht in de oostelijk gelegen stad. De regering in Kiev probeert met helikopters, vliegtuigen en raketten de 'terroristen' - zoals de regering de separatisten noemt - te verdrijven.

Donderdag werd een van die helikopters neergehaald. Daarbij vielen zeker veertien doden. Onder hen is een generaal. De helikopter is uit de lucht geschoten door separatisten, met behulp van Russische raketten, zegt Kiev.

Dialoog

Slavjansk is een van de bolwerken van de separatisten die er verschillende overheidsgebouwen bezet houden. Al eerder probeerde het Oekraïense leger de stad te heroveren, maar dat is tot dusver niet gelukt.

De Russische regering heeft er nogmaals op aangedrongen om de operatie tegen de separatisten te staken. Moskou wil dat de Verenigde Staten en de Europese Unie druk uitoefenen op de Oekraïense regering om een 'catastrofe' af te wenden en een 'nationale dialoog' te beginnen. (Elsevier/Tom Reijner/TV)

'De leiding van de antiterroristische operatie is bereid mee te werken aan de vreedzame evacuatie van burgers uit Slavjansk,' zegt een woordvoerder van de Oekraïense regering.Pro-Russische separatisten en Oekraïense militairen zijn in hevige gevechten verwikkeld om de macht in de oostelijk gelegen stad. De regering in Kiev probeert met helikopters, vliegtuigen en raketten de 'terroristen' - zoals de regering de separatisten noemt - te verdrijven.Donderdag werd een van die helikopters neergehaald. Daarbij vielen zeker veertien doden. Onder hen is een generaal. De helikopter is uit de lucht geschoten door separatisten, met behulp van Russische raketten, zegt Kiev.Slavjansk is een van de bolwerken van de separatisten die er verschillende overheidsgebouwen bezet houden. Al eerder probeerde het Oekraïense leger de stad te heroveren, maar dat is tot dusver niet gelukt.De Russische regering heeft er nogmaals op aangedrongen om de operatie tegen de separatisten te staken. Moskou wil dat de Verenigde Staten en de Europese Unie druk uitoefenen op de Oekraïense regering om een 'catastrofe' af te wenden en een 'nationale dialoog' te beginnen. (Elsevier/Tom Reijner/TV)