Obama bij Trevor Noah: ‘De kiezer had zich meer zorgen moeten maken over de Russische hacking’

Barack Obama en Trevor Noah © Comedy Central

Het zit Barack Obama erg hoog dat de gelekte e-mails van Hillary Clinton tijdens de Amerikaanse verkiezingen meer aandacht kregen dan eender welk beleidsonderwerp.

De Amerikaanse president Barack Obama, die aan zijn laatste weken bezig is, sprak in The Daily Show met Trevor Noah over de Russische invloed op de voorbije Amerikaanse presidentsverkiezingen. Voor Obama was de Russische hacking in de aanloop naar de verkiezingen geen verrassing, ‘de inlichtingendiensten waren er al van voor de verkiezingen van overtuigd dat Rusland er achter zat’.

‘Al sinds de tijd van Sovjet-Unie proberen de Russen de verkiezingen te beïnvloeden’, merkte Obama op. De president maakt zich evenwel zorgen over een andere, veel belangrijkere kwestie: ‘Hoe komt het dat in onze democratie het lekken van wat op zichzelf niet erg interessante mails, met niet echt explosieve informatie, waren een grotere obsessie werden dan het feit dat de Russen dit hadden gedaan?’

Bekijk hier het volledige interview:

Uit een geheim verslag van de CIA blijkt dat personen met banden met Moskou aan Wikileaks gehackte e-mails van de account van John Podesta, de voormalige campagnedirecteur van de Democratische kandidaat Hillary Clinton lekten. CIA-agenten zeiden tijdens een briefing aan Amerikaanse senatoren dat het ‘vrij duidelijk’ was dat Moskou Donald Trump aan de overwinning wou helpen.

(TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content