Vijf mannen hielden vrijdagavond laat de gezinswagen tegen in de buurt van Bulandshahr, ongeveer 65 kilometer ten oosten van de Indiase hoofdstad New Delhi. "De mannen sleepten het gezin naar een nabijgelegen veld, beroofden hen van hun geld, juwelen en gsm's. Vervolgens bonden ze de mannelijke leden van het gezin vast en verkrachtten de moeder en haar 13-jarige dochter", aldus politie-officier Rameshwar Singh. Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar de politie heeft een speciaal team samengesteld om achter de daders aan te gaan.

Vrouwenrechtenactivisten betichtten de autoriteiten en de Indiase politie ervan te weinig te ondernemen om seksuele misdrijven in te tomen. Vorige week nog overleed een 14-jarig meisje uit een lagere kaste, nadat ze twee keer werd verkracht door dezelfde man.

Aanvallen op vrouwen blijven onverminderd doorgaan

Op 13 juli werd een 21-jarige vrouw voor de tweede keer verkracht door dezelfde mannen in drie jaar tijd. De studente werd voor het eerst aangerand door de vijf mannen in 2013 en had een rechtszaak aangespannen tegen de mannen. Die waren vrij op borgtocht. Vorige week sloegen ze opnieuw toe en werd de vrouw voor dood achtergelaten in de struiken langs de weg.

Seksuele delicten en overvallen op vrouwen krijgen veel aandacht in de Indiase samenleving sinds de groepsverkrachting en moord op een studente in een bus in New Delhi in 2012.

India keurde na die zaak een strengere wetgeving over verkrachtingen goed, maar activisten zeggen dat er weinig is veranderd in het gedrag tegenover seksuele misdrijven en dat aanvallen op vrouwen en meisjes onverminderd blijven doorgaan. (Belga/TE)

Vijf mannen hielden vrijdagavond laat de gezinswagen tegen in de buurt van Bulandshahr, ongeveer 65 kilometer ten oosten van de Indiase hoofdstad New Delhi. "De mannen sleepten het gezin naar een nabijgelegen veld, beroofden hen van hun geld, juwelen en gsm's. Vervolgens bonden ze de mannelijke leden van het gezin vast en verkrachtten de moeder en haar 13-jarige dochter", aldus politie-officier Rameshwar Singh. Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar de politie heeft een speciaal team samengesteld om achter de daders aan te gaan. Vrouwenrechtenactivisten betichtten de autoriteiten en de Indiase politie ervan te weinig te ondernemen om seksuele misdrijven in te tomen. Vorige week nog overleed een 14-jarig meisje uit een lagere kaste, nadat ze twee keer werd verkracht door dezelfde man. Op 13 juli werd een 21-jarige vrouw voor de tweede keer verkracht door dezelfde mannen in drie jaar tijd. De studente werd voor het eerst aangerand door de vijf mannen in 2013 en had een rechtszaak aangespannen tegen de mannen. Die waren vrij op borgtocht. Vorige week sloegen ze opnieuw toe en werd de vrouw voor dood achtergelaten in de struiken langs de weg. Seksuele delicten en overvallen op vrouwen krijgen veel aandacht in de Indiase samenleving sinds de groepsverkrachting en moord op een studente in een bus in New Delhi in 2012. India keurde na die zaak een strengere wetgeving over verkrachtingen goed, maar activisten zeggen dat er weinig is veranderd in het gedrag tegenover seksuele misdrijven en dat aanvallen op vrouwen en meisjes onverminderd blijven doorgaan. (Belga/TE)