Moskou waarschuwt de Europese Unie voor de gevolgen die het zal trekken uit een eventuele veroordeling van energiereus Gazprom wegens concurrentieverstoring. Kan Gazprom minder leveren, dan zullen de prijzen in Europa de hoogte in gaan, stelt vicepremier Arkadi Dvorkovitch in de krant Kommersant.

De Europese Commissie heeft in september een onderzoek geopend naar de Russische gasreus, die ervan verdacht wordt in verschillende Centraal- en Oost-Europese landen de concurrentie te belemmeren en de
prijzen te manipuleren. Landen die erg afhankelijk zijn van Russisch gas. De publieke gasreus staat in voor een kwart van de Europese consumptie. En dat weten de Russen ook.

"We zijn zeer duidelijk over het feit dat als dit gevolgen heeft voor ons, het ook gevolgen zal hebben voor hen", aldus Dvorkovitch. "Gazprom heeft gas en Europa heeft nood aan gas. Als Gazprom wegens risico's door de regulering de gevraagde hoeveelheden niet kan leveren, zal het betekenen dat de prijzen zullen stijgen in Europa." (Belga/SD)


Moskou waarschuwt de Europese Unie voor de gevolgen die het zal trekken uit een eventuele veroordeling van energiereus Gazprom wegens concurrentieverstoring. Kan Gazprom minder leveren, dan zullen de prijzen in Europa de hoogte in gaan, stelt vicepremier Arkadi Dvorkovitch in de krant Kommersant. De Europese Commissie heeft in september een onderzoek geopend naar de Russische gasreus, die ervan verdacht wordt in verschillende Centraal- en Oost-Europese landen de concurrentie te belemmeren en de prijzen te manipuleren. Landen die erg afhankelijk zijn van Russisch gas. De publieke gasreus staat in voor een kwart van de Europese consumptie. En dat weten de Russen ook. "We zijn zeer duidelijk over het feit dat als dit gevolgen heeft voor ons, het ook gevolgen zal hebben voor hen", aldus Dvorkovitch. "Gazprom heeft gas en Europa heeft nood aan gas. Als Gazprom wegens risico's door de regulering de gevraagde hoeveelheden niet kan leveren, zal het betekenen dat de prijzen zullen stijgen in Europa." (Belga/SD)