De voormalige Egyptische president Hosni Moebarak heeft bij een val in de badkamer in zijn gevangenis levensbedreigende verwondingen opgelopen. Dat hebben de artsen verantwoordelijk voor zijn gezondheid aan de Egyptische krant Al-Masry gemeld.

Gebroken ribben

Moebarak heeft aan de val gebroken ribben overgehouden. Er bestaat het risico dat zijn longen beschadigd zijn, meldt de krant.

Het nieuws komt van het comité dat toeziet op de gezondheidstoestand van de 84-jarige voormalige heerser.

In december raakte Moebarak in de Tora-gevangenis nog gewond aan het hoofd en bovenlichaam nadat hij uitgeschoven was in de badkamer.

Hij werd toen naar een ziekenhuis in Kaïro gebracht voor onderzoek.

Hartproblemen

Hij werd tijdens zijn gevangenschap al meermaals opgenomen met ernstige hartproblemen.

Moebarak trad in februari 2011 af na aanhoudend volksprotest op het Tahrirplein. In juni vorig jaar werd hij tot levenslang veroordeeld omwille van de vele dodelijke slachtoffers die vielen bij het volksprotest. (Belga/EE)

De voormalige Egyptische president Hosni Moebarak heeft bij een val in de badkamer in zijn gevangenis levensbedreigende verwondingen opgelopen. Dat hebben de artsen verantwoordelijk voor zijn gezondheid aan de Egyptische krant Al-Masry gemeld. Gebroken ribben Moebarak heeft aan de val gebroken ribben overgehouden. Er bestaat het risico dat zijn longen beschadigd zijn, meldt de krant. Het nieuws komt van het comité dat toeziet op de gezondheidstoestand van de 84-jarige voormalige heerser. In december raakte Moebarak in de Tora-gevangenis nog gewond aan het hoofd en bovenlichaam nadat hij uitgeschoven was in de badkamer. Hij werd toen naar een ziekenhuis in Kaïro gebracht voor onderzoek. Hartproblemen Hij werd tijdens zijn gevangenschap al meermaals opgenomen met ernstige hartproblemen. Moebarak trad in februari 2011 af na aanhoudend volksprotest op het Tahrirplein. In juni vorig jaar werd hij tot levenslang veroordeeld omwille van de vele dodelijke slachtoffers die vielen bij het volksprotest. (Belga/EE)