De stad Fushun, in de provincie Liaoning, beleeft de ergste overstromingen in decennia. Daarnaast worden ook de provincies Jilin en Heilongjiang door de watersnood getroffen. In de drie provincies samen werden meer dan 840.000 mensen geëvacueerd, zo schrijft de BBC.

Het water beschadigde ook spoorlijnen, wegen en bruggen. In vele gevallen werden het elektriciteits- en het telefoonnetwerk onderbroken.

Er zijn zo'n 3.000 soldaten ingezet voor de hulpverlening. De schade wordt voorlopig becijferd op 7,1 miljard yuan (870 miljoen euro). (Belga/TE)

De stad Fushun, in de provincie Liaoning, beleeft de ergste overstromingen in decennia. Daarnaast worden ook de provincies Jilin en Heilongjiang door de watersnood getroffen. In de drie provincies samen werden meer dan 840.000 mensen geëvacueerd, zo schrijft de BBC. Het water beschadigde ook spoorlijnen, wegen en bruggen. In vele gevallen werden het elektriciteits- en het telefoonnetwerk onderbroken. Er zijn zo'n 3.000 soldaten ingezet voor de hulpverlening. De schade wordt voorlopig becijferd op 7,1 miljard yuan (870 miljoen euro). (Belga/TE)