De Turkse Hoge Kiesraad (YSK) 'heeft ons verzoek om de hertelling van alle stemmen in Istanboel verworpen', zei Ali Ihsan Yavuz, de plaatsvervangend voorzitter van Erdogans partij AKP, op Twitter.

Hij noemde de beslissing 'onbegrijpelijk', gezien de 'voor de hand liggende onregelmatigheden'. Yavuz voegde eraan toe dat de AKP beroep zal aantekenen tegen de beslissing, door het indienen van een 'buitengewoon rechtsmiddel' bij de YSK.

AKP won de verkiezingen op nationaal niveau, maar verloor volgens de voorlopige resultaten in de grootsteden Ankara en Istanboel. Vorige week tekende AKP beroep aan, om de als ongeldig beschouwde stemmen te herbekijken. Erdogan zei maandag dat er veel onregelmatigheden waren gebeurd bij de verkiezingen, en dat dat in Istanboel op een georganiseerde manier gebeurde.

Oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu haalde het op 31 maart met 25.000 stemmen van AKP-kandidaat Binali Yildirim. Na gedeeltelijke hertellingen had hij nog maar 15.000 stemmen meer. Volgens het door de staat gerunde persagentschap Anadolu zei Recep Özel, de AKP-vertegenwoordiger bij de kiescommissie, dat de instelling het verzoek om de hertelling van alle stemmen heeft geweigerd voor 31 van de 39 districten in Istanboel. Voor 51 stembussen werd een hertelling toegestaan.

De Turkse Hoge Kiesraad (YSK) 'heeft ons verzoek om de hertelling van alle stemmen in Istanboel verworpen', zei Ali Ihsan Yavuz, de plaatsvervangend voorzitter van Erdogans partij AKP, op Twitter. Hij noemde de beslissing 'onbegrijpelijk', gezien de 'voor de hand liggende onregelmatigheden'. Yavuz voegde eraan toe dat de AKP beroep zal aantekenen tegen de beslissing, door het indienen van een 'buitengewoon rechtsmiddel' bij de YSK. AKP won de verkiezingen op nationaal niveau, maar verloor volgens de voorlopige resultaten in de grootsteden Ankara en Istanboel. Vorige week tekende AKP beroep aan, om de als ongeldig beschouwde stemmen te herbekijken. Erdogan zei maandag dat er veel onregelmatigheden waren gebeurd bij de verkiezingen, en dat dat in Istanboel op een georganiseerde manier gebeurde. Oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu haalde het op 31 maart met 25.000 stemmen van AKP-kandidaat Binali Yildirim. Na gedeeltelijke hertellingen had hij nog maar 15.000 stemmen meer. Volgens het door de staat gerunde persagentschap Anadolu zei Recep Özel, de AKP-vertegenwoordiger bij de kiescommissie, dat de instelling het verzoek om de hertelling van alle stemmen heeft geweigerd voor 31 van de 39 districten in Istanboel. Voor 51 stembussen werd een hertelling toegestaan.