De uitvaart in Washington National Cathedral werd ook bijgewoond door de gewezen presidenten George W. Bush en Barack Obama en hun echtgenotes Laura Bush en Michelle Obama.

Op de plechtigheid in de Amerikaanse hoofdstad waren voorts minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, stafchef Mark Milley, gewezen buitenlandminister Hillary Clinton en ex-vicepresident Dick Cheney met zijn vrouw Lynne Cheney aanwezig. Powell stierf op 18 oktober op de leeftijd van 84 jaar aan complicaties na een coronabesmetting.

Van 2001 tot 2004 diende hij onder toenmalig president George W. Bush als de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken van het land.

De uitvaart in Washington National Cathedral werd ook bijgewoond door de gewezen presidenten George W. Bush en Barack Obama en hun echtgenotes Laura Bush en Michelle Obama.Op de plechtigheid in de Amerikaanse hoofdstad waren voorts minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, stafchef Mark Milley, gewezen buitenlandminister Hillary Clinton en ex-vicepresident Dick Cheney met zijn vrouw Lynne Cheney aanwezig. Powell stierf op 18 oktober op de leeftijd van 84 jaar aan complicaties na een coronabesmetting. Van 2001 tot 2004 diende hij onder toenmalig president George W. Bush als de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken van het land.