Bij nieuwe gevechten tussen sjiitische Houthi-rebellen en soennitische extremisten in de Zuid-Jemenitische provincie al-Baida zijn dinsdag meer dan 30 mensen gedood. Beide kampen strijden om de controle over de stad Radaa. Dat berichtte de Jemenitische nieuwssite al-Masdar Online op basis van informatie van ooggetuigen. Het zou gaan om minstens 30 Houthi's en 4 stamleden.

Aanhangers al-Qaida

Een ooggetuige had eerder bericht dat stamleden samen met aanhangers van het terreurnetwerk al-Qaida maandagnacht een stelling van de Houthi's in Radaa hadden aangevallen. De straatgevechten duurden tot in de vroege ochtend. Volgens al-Masdar Online hadden Amerikaanse drones maandagavond ook zeker twee voertuigen van de extremisten gebombardeerd, die zich na de gevechten in Radaa hadden teruggetrokken. In de wagens zouden leden van de met al-Qaida gelinkte moslimalliantie Ansar al-Sharia gezeten hebben.

Bevolking ontvlucht Radaa

In Radaa wordt al drie weken fel gevochten. De Houthi's proberen in het zuiden van Jemen gebieden onder hun controle te brengen. Enkele lokale stammen vechten met de hulp van extremisten tegen de rebellen. Volgens ooggetuigen zijn al vele bewoners uit Radaa gevlucht voor het aanhoudende geweld. (Belga/WB)

Bij nieuwe gevechten tussen sjiitische Houthi-rebellen en soennitische extremisten in de Zuid-Jemenitische provincie al-Baida zijn dinsdag meer dan 30 mensen gedood. Beide kampen strijden om de controle over de stad Radaa. Dat berichtte de Jemenitische nieuwssite al-Masdar Online op basis van informatie van ooggetuigen. Het zou gaan om minstens 30 Houthi's en 4 stamleden.Een ooggetuige had eerder bericht dat stamleden samen met aanhangers van het terreurnetwerk al-Qaida maandagnacht een stelling van de Houthi's in Radaa hadden aangevallen. De straatgevechten duurden tot in de vroege ochtend. Volgens al-Masdar Online hadden Amerikaanse drones maandagavond ook zeker twee voertuigen van de extremisten gebombardeerd, die zich na de gevechten in Radaa hadden teruggetrokken. In de wagens zouden leden van de met al-Qaida gelinkte moslimalliantie Ansar al-Sharia gezeten hebben. In Radaa wordt al drie weken fel gevochten. De Houthi's proberen in het zuiden van Jemen gebieden onder hun controle te brengen. Enkele lokale stammen vechten met de hulp van extremisten tegen de rebellen. Volgens ooggetuigen zijn al vele bewoners uit Radaa gevlucht voor het aanhoudende geweld. (Belga/WB)