Onder de doelwitten waren plaatsen waar tunnels worden gegraven, aldus het leger. Volgens bronnen bij Hamas is er zware schade veroorzaakt aan twee militaire instellingen ten oosten van Rafah en Khan Yunis, maar vielen er geen gewonden.

Ook de raketten die eerder uit de Gazastrook waren afgevuurd richting de kust nabij de Israëlische stad Ashdod, veroorzaakten geen gewonden.

Israël, de VS en de EU beschouwen Hamas als een terreurorganisatie. De beweging controleert de Gazastrook, waar zowat 2 miljoen Palestijnen wonen in armtierige omstandigheden.

Onder de doelwitten waren plaatsen waar tunnels worden gegraven, aldus het leger. Volgens bronnen bij Hamas is er zware schade veroorzaakt aan twee militaire instellingen ten oosten van Rafah en Khan Yunis, maar vielen er geen gewonden. Ook de raketten die eerder uit de Gazastrook waren afgevuurd richting de kust nabij de Israëlische stad Ashdod, veroorzaakten geen gewonden. Israël, de VS en de EU beschouwen Hamas als een terreurorganisatie. De beweging controleert de Gazastrook, waar zowat 2 miljoen Palestijnen wonen in armtierige omstandigheden.