De rechters aan het Hof bogen zich over de vraag van een aantal Schotse politici of het VK behalve een 'deal' of een 'no deal' met betrekking tot de brexit, ook de optie heeft om het hele proces te annuleren en gewoon EU-lid te blijven. Dat kan wel degelijk, besliste het Hof maandag.

Eén dag voor de belangrijke stemming in het Lagerhuis over het brexitakkoord dat premier Theresa May met de EU gesloten heeft, biedt het arrest het voordeel van de duidelijkheid.

Als dat akkoord (zoals verwacht) verworpen wordt en in de nasleep ervan het annuleren van het hele brexit-proces op tafel komt te liggen, dan weten de Britse politici nu dat ze de andere EU-landen niet hoeven te raadplegen om die beslissing te nemen.

De rechters aan het Hof bogen zich over de vraag van een aantal Schotse politici of het VK behalve een 'deal' of een 'no deal' met betrekking tot de brexit, ook de optie heeft om het hele proces te annuleren en gewoon EU-lid te blijven. Dat kan wel degelijk, besliste het Hof maandag. Eén dag voor de belangrijke stemming in het Lagerhuis over het brexitakkoord dat premier Theresa May met de EU gesloten heeft, biedt het arrest het voordeel van de duidelijkheid. Als dat akkoord (zoals verwacht) verworpen wordt en in de nasleep ervan het annuleren van het hele brexit-proces op tafel komt te liggen, dan weten de Britse politici nu dat ze de andere EU-landen niet hoeven te raadplegen om die beslissing te nemen.