'Als ik zeg dat we echt in onbekende wateren terechtkomen als deze deal sneuvelt, dan hoop ik dat mensen begrijpen dat dit is wat ik echt geloof en waarvoor ik echt bang ben dat het kan gebeuren', zei ze aan de Daily Mail. 'Het zou voor grote onzekerheid zorgen in de natie, met een zeer groot risico dat de Brexit niet doorgaat of dat we de Europese Unie verlaten zonder akkoord.'

Uitstel?

May kampt met een opstand van parlementsleden binnen haar eigen Conservatieve Partij. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze genoeg stemmen zal verzamelen om de deal dinsdag door het parlement te sluizen. Downing Street ontkende zaterdagavond wel dat May de stemming mogelijk zal uitstellen om een nederlaag te vermijden. 'De stemming gaat door dinsdag', zei een woordvoerder. In de media was daarover speculatie ontstaan.

De Sunday Times meldde zondag evenwel dat May naar Brussel zou afzakken om in een laatste poging een betere deal met de Europese Unie te bedingen. Ministers en medewerkers zouden haar ervan hebben overtuigd dat zij dit moet doen om haar eigen parlementsleden over de brug te krijgen. De premier zou dan vandaag bekendmaken dat de voor dinsdag voorziene stemming in het Lagerhuis wordt uitgesteld.

'Als ik zeg dat we echt in onbekende wateren terechtkomen als deze deal sneuvelt, dan hoop ik dat mensen begrijpen dat dit is wat ik echt geloof en waarvoor ik echt bang ben dat het kan gebeuren', zei ze aan de Daily Mail. 'Het zou voor grote onzekerheid zorgen in de natie, met een zeer groot risico dat de Brexit niet doorgaat of dat we de Europese Unie verlaten zonder akkoord.' May kampt met een opstand van parlementsleden binnen haar eigen Conservatieve Partij. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze genoeg stemmen zal verzamelen om de deal dinsdag door het parlement te sluizen. Downing Street ontkende zaterdagavond wel dat May de stemming mogelijk zal uitstellen om een nederlaag te vermijden. 'De stemming gaat door dinsdag', zei een woordvoerder. In de media was daarover speculatie ontstaan. De Sunday Times meldde zondag evenwel dat May naar Brussel zou afzakken om in een laatste poging een betere deal met de Europese Unie te bedingen. Ministers en medewerkers zouden haar ervan hebben overtuigd dat zij dit moet doen om haar eigen parlementsleden over de brug te krijgen. De premier zou dan vandaag bekendmaken dat de voor dinsdag voorziene stemming in het Lagerhuis wordt uitgesteld.