Zes jaar cel geëist tegen Berlusconi in omkopingszaak rond bunga-bunga-feestjes

Silvio Berlusconi. © Belga

De hoofdaanklager in een omkopingszaak tegen de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi, Tiziano Siciliano, heeft zes jaar celstraf geëist tegen de mediatycoon. Als het aan de Italiaanse Justitie ligt worden ook bezittingen ter waarde van 10,8 miljoen euro in beslag genomen.

De 85-jarige politicus wordt onder meer beschuldigd van het omkopen van 24 getuigen in het proces rond de zogenoemde bunga-bunga-feestjes met jonge vrouwen van ruim tien jaar geleden.

Het proces in Milaan is het derde in de nasleep van dit schandaal, waarin de puissant rijke Berlusconi werd aangeklaagd voor ambtsmisbruik en het betalen voor seksuele diensten aan minderjarigen.

Bij gebrek aan bewijzen verkreeg hij vrijspraak. Nu gaat het erom of jonge vrouwen al dan niet onder druk zijn gezet om valse getuigenissen af te leggen in de rechtbank.

In dit proces staan nog 27 andere mensen terecht, onder wie de destijds 17-jarige prostituee ‘Ruby de Hartenbreker’. Tegen haar is vijf jaar cel geëist.

Volgens de aanklager had Berlusconi  een harem van ‘betaalde seksslavinnen’ om zich heen verzameld. De leider van de politieke partij Forza Italia ontkent de beschuldigingen.

Partner Content