Giro: ritwinnaar Sanchez staat versteld van zichzelf

Sanchez Mayo Pelayo (Movistar). © Belga Image

De weinig bekende Spanjaard Pelayo Sanchez van het Movistar Team heeft donderdag verrassend de graveletappe van de Ronde van Italië gewonnen. ‘Ik wist dat ik in de ontsnapping kon zitten, maar ik kon me nooit inbeelden dat ik ook zou kunnen winnen’, stond hij na afloop versteld.

Girodebutant Sanchez vormde samen met tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe en Australisch kampioen Luke Plapp de succesvolle vlucht en toonde zich op de streep de snelste van de twee. Meteen na de aankomst sloeg hij zich voor het hoofd van ongeloof: voor Sanchez was het met voorsprong de grootste zege uit zijn carrière.

‘Dit is fantastisch’, genoot de Spanjaard in zijn reactie. ‘Hier heb ik geen woorden voor. Dit is een gekke dag voor mij. Sinds de start van de Giro heb ik geprobeerd om energie te sparen, voor vandaag. Ik wist dat ik in de ontsnapping kon zitten, maar ik kon me nooit inbeelden dat ik ook zou kunnen winnen.’

‘Hele zware dag’

‘Ik wist dat het een hele zware dag zou zijn. De hele dag vol gas. Ik probeerde eerst energie te sparen. Mijn moment af te wachten. Na twee uur koers, toen er al heel veel aangevallen was, deed ik mijn move. Ik geraakte voorop met Plapp en Alaphilippe. Ik probeerde hen er nog af te rijden, maar dat was onmogelijk voor mij. Maar gelukkig was ik de snelste in de sprint.’

Het was de derde profzege voor de 24-jarige Spanjaard. Eerder dit seizoen won hij op Mallorca de Trofeo Pollenca, en vorig jaar een etappe in de Ronde van Asturië. Sanchez is bij Movistar bezig aan zijn eerste seizoen op WorldTour-niveau.

Partner Content