Britse koninklijke familie verzamelt bij Queen Elizabeth II wegens zorgen over gezondheid

© Belga Image

De dokters van de Britse Queen Elizabeth II zijn ‘bezorgd’ over haar gezondheid. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. De 96-jarige vorstin zou onder medisch toezicht staan in Balmoral Castle, haar buitenverblijf in Schotland. Haar familie verzamelt zich bij de haar.

‘Na verdere evaluatie deze ochtend, maken de artsen van de koningin zich zorgen over de gezondheid van Hare Majesteit. Ze hebben aanbevolen dat ze onder medisch toezicht blijft’, zo zei het paleis in een korte verklaring. ‘De koningin is comfortabel op Balmoral’, klinkt het.

Woensdag werd al bekend dat Elizabeth rust moest nemen na een ‘volle’ dag op dinsdag. Ze kreeg bezoek van oud-premier Boris Johnson die zijn ontslag kwam indienen.

Daarna kwam Liz Truss langs, die door Elizabeth werd gevraagd de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk te worden.

De koningin doet het de afgelopen maanden vanwege haar broze gezondheid rustiger aan. Meerdere afspraken blies ze op advies van haar dokter af.

Directe familieleden werden intussen ingelicht. Ook raakte bekend dat kroonprins Charles, zijn vrouw Camilla en prins William de Queen een bezoek zullen brengen in Balmoral Castle. Ook prinses Anne, prins Andrew, prins Harry en zijn vrouw Meghan reizen naar Balmoral Castle. Kate, de hertogin van Cambridge, heeft daarentegen besloten om in Windsor te blijven met haar kinderen George, Charlotte en Louis.

Ook de kersverse premier Liz Truss is op de hoogte. ‘Het hele land is momenteel bezorgd vanwege het nieuws van Buckingham Palace’, zo schreef Truss op Twitter. ‘Mijn gedachten – en de gedachten van iedereen in het Verenigd Koninkrijk – zijn op dit moment bij Hare Majesteit de koningin en haar familie.’

Partner Content