De nabestaanden van de slachtoffers van de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines geven de moed stilaan op. De Boeing is al sinds 8 maart vermist en de kans dat het toestel ooit nog gevonden wordt is nihil. De hoop op overlevenden verkleint dagelijks en daarom willen familieleden en vrienden van Rod en Mary Burrows, enkele van de vermisten, afscheid nemen. Via een persverklaring lieten ze weten dat de ceremonie dit weekend zal plaatsvinden en dat ze willen dat 'hun privacy wordt gerespecteerd in deze moeilijke tijd'. Wel benadrukken de nabestaanden erg dankbaar te zijn voor de steun van de media en het grote publiek.

Andere families en vrienden wachten in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur nog steeds op nieuws maar Malaysia Airlines adviseert hen om eveneens naar huis te gaan. De vliegtuigmaatschappij zegt hen op de hoogte te houden en belooft alle voorlopige schadevergoedingen uit te betalen

Einde van de zoekactie

Er wordt ondertussen niet meer vanuit de lucht naar het vermiste toestel gezocht en in de week van 5 mei zou de volledige zoekactie stoppen. Tot die tijd speurt een onbemande duikboot verder naar signalen en brokstukken. Eerder raakte al bekend dat de controletoren pas na 17 minuten de verdwijning ontdekte en dat de zoekactie naar de vermiste vlucht pas vier uur na de ontdekking werd opgestart. (KVW)

De nabestaanden van de slachtoffers van de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines geven de moed stilaan op. De Boeing is al sinds 8 maart vermist en de kans dat het toestel ooit nog gevonden wordt is nihil. De hoop op overlevenden verkleint dagelijks en daarom willen familieleden en vrienden van Rod en Mary Burrows, enkele van de vermisten, afscheid nemen. Via een persverklaring lieten ze weten dat de ceremonie dit weekend zal plaatsvinden en dat ze willen dat 'hun privacy wordt gerespecteerd in deze moeilijke tijd'. Wel benadrukken de nabestaanden erg dankbaar te zijn voor de steun van de media en het grote publiek. Andere families en vrienden wachten in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur nog steeds op nieuws maar Malaysia Airlines adviseert hen om eveneens naar huis te gaan. De vliegtuigmaatschappij zegt hen op de hoogte te houden en belooft alle voorlopige schadevergoedingen uit te betalen Einde van de zoekactie Er wordt ondertussen niet meer vanuit de lucht naar het vermiste toestel gezocht en in de week van 5 mei zou de volledige zoekactie stoppen. Tot die tijd speurt een onbemande duikboot verder naar signalen en brokstukken. Eerder raakte al bekend dat de controletoren pas na 17 minuten de verdwijning ontdekte en dat de zoekactie naar de vermiste vlucht pas vier uur na de ontdekking werd opgestart. (KVW)