Een week na de bloedige terreuraanval op de universiteit van Garissa in het oosten van Kenia is het aantal dodelijke slachtoffers naar minstens 152 gestegen. De meeste slachtoffers zijn studenten.

'Niet alle lijken geïdentificeerd'

"Dat aantal kan nog verder oplopen, omdat nog niet alle studenten zijn teruggevonden en niet alle lijken werden geïdentificeerd", zei de woordvoerder van Binnenlandse Zaken, Mwenda Njoka, aan het Duitse persbureau DPA. Eerder had de regering lange tijd over 147 doden gesproken.

Toch zijn er nog altijd ouders, die hun zonen en dochters als vermist hebben opgegeven, luidt het. Op sociale netwerken doen geruchten de ronde, dat het werkelijke aantal slachtoffers veel hoger zou liggen.

'De regering liegt'

"Volgens een docent van de universiteit Garissa zouden minstens 317 studenten dood zijn. De regering liegt", schreef de Keniaanse blogger Robert Alai op Twitter. Professoren van de universiteit hadden die vrees bevestigd en in de krant Standard verklaard dat momenteel nog 166 studenten vermist worden. "We vrezen dat ze door (de Somalische terreurorganisatie) al-Shabaab ontvoerd zijn", aldus een woordvoerder van de universiteit.

Al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de massamoord opgeëist. De terroristen willen dat de Keniaanse troepen zich terugtrekken uit Somalië. (Belga/WB)

Een week na de bloedige terreuraanval op de universiteit van Garissa in het oosten van Kenia is het aantal dodelijke slachtoffers naar minstens 152 gestegen. De meeste slachtoffers zijn studenten. "Dat aantal kan nog verder oplopen, omdat nog niet alle studenten zijn teruggevonden en niet alle lijken werden geïdentificeerd", zei de woordvoerder van Binnenlandse Zaken, Mwenda Njoka, aan het Duitse persbureau DPA. Eerder had de regering lange tijd over 147 doden gesproken.Toch zijn er nog altijd ouders, die hun zonen en dochters als vermist hebben opgegeven, luidt het. Op sociale netwerken doen geruchten de ronde, dat het werkelijke aantal slachtoffers veel hoger zou liggen. "Volgens een docent van de universiteit Garissa zouden minstens 317 studenten dood zijn. De regering liegt", schreef de Keniaanse blogger Robert Alai op Twitter. Professoren van de universiteit hadden die vrees bevestigd en in de krant Standard verklaard dat momenteel nog 166 studenten vermist worden. "We vrezen dat ze door (de Somalische terreurorganisatie) al-Shabaab ontvoerd zijn", aldus een woordvoerder van de universiteit. Al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de massamoord opgeëist. De terroristen willen dat de Keniaanse troepen zich terugtrekken uit Somalië. (Belga/WB)