De e-mails zijn verstuurd en ontvangen door ex-griffier Mary Ann Twitty, ex-commissaris Rick Henke en ex-sergeant William Mudd. Ze werden alle drie ontslagen nadat het ministerie van Justitie de e-mails ontdekte. Het ministerie kwam vorige maand met een kritisch rapport over de politie in Ferguson, waarin staat dat zwarte mensen stelselmatig worden gediscrimineerd door agenten in de stad.

Onder andere The Washington Post kon de hand leggen op de onbewerkte e-mailuittreksels. De inhoud was al min of meer uitgelekt, maar nu wordt duidelijk wie welke e-mails verstuurde. De krant kon geen van de drie bereiken voor een reactie.

Een selectie uit het bewuste e-verkeer

/
© /

In een e-mail in 2008 schreef Henke dat 'we niet moet vrezen' dat de toenmalige presidentskandidaat Barack Obama lang president zou blijven, want 'welke zwarte man houdt een vaste baan gedurende vier jaar?'

/
© /

In een mail in 2011 stuurde Twitty een foto door van een man die een aapje melk geeft: 'Zeldzame foto van Ronald Reagan terwijl hij babysit op Barack Obama in 1962'.

/
© /

Twitty stuurde rond dezelfde periode ook deze foto door naar Mudd met als onderwerp: 'de schoolreünie van Michelle Obama'.

/
© /

Mudd stuurde naar Twitty een foto van twee honden die een uitkering willen aanvragen, omdat ze 'van gemengde kleur zijn, werkloos, lui, de Engelse taal niet machtig en geen verdomd idee hebben van wie hun vaders zijn'.

In Ferguson braken vorige zomer zware rellen uit nadat een ongewapende zwarte jongeman, Michael Brown, door een blanke politieman werd gedood. (KVDA)

De e-mails zijn verstuurd en ontvangen door ex-griffier Mary Ann Twitty, ex-commissaris Rick Henke en ex-sergeant William Mudd. Ze werden alle drie ontslagen nadat het ministerie van Justitie de e-mails ontdekte. Het ministerie kwam vorige maand met een kritisch rapport over de politie in Ferguson, waarin staat dat zwarte mensen stelselmatig worden gediscrimineerd door agenten in de stad. Onder andere The Washington Post kon de hand leggen op de onbewerkte e-mailuittreksels. De inhoud was al min of meer uitgelekt, maar nu wordt duidelijk wie welke e-mails verstuurde. De krant kon geen van de drie bereiken voor een reactie.In een e-mail in 2008 schreef Henke dat 'we niet moet vrezen' dat de toenmalige presidentskandidaat Barack Obama lang president zou blijven, want 'welke zwarte man houdt een vaste baan gedurende vier jaar?' In een mail in 2011 stuurde Twitty een foto door van een man die een aapje melk geeft: 'Zeldzame foto van Ronald Reagan terwijl hij babysit op Barack Obama in 1962'.Twitty stuurde rond dezelfde periode ook deze foto door naar Mudd met als onderwerp: 'de schoolreünie van Michelle Obama'.Mudd stuurde naar Twitty een foto van twee honden die een uitkering willen aanvragen, omdat ze 'van gemengde kleur zijn, werkloos, lui, de Engelse taal niet machtig en geen verdomd idee hebben van wie hun vaders zijn'. In Ferguson braken vorige zomer zware rellen uit nadat een ongewapende zwarte jongeman, Michael Brown, door een blanke politieman werd gedood. (KVDA)