De dieven van een bloedrelikwie van paus Johannes-Paulus II zijn opgepakt voor een diefstal in een klein kerkje in de Abruzzen (Italië). Ze namen ook een bloedrelikwie van paus Johannes-Paulus II mee, maar beseften dat niet en smeten het weg. Dat meldden Italiaanse media. Enkel het ijzeren omhulsel is al teruggevonden. Het boek met daarop het bloed blijft voorlopig onvindbaar.

Volgens een lokale internetkrant zijn de twee dieven, junkies van 23 en 24 jaar, bekend bij de politie en hebben ze inmiddels bekend de relikwie gestolen te hebben. Ze werden opgepakt voor agressie op een bus, en bekenden ook de diefstal van het relikwie. Ze zeggen het bloed weggegooid te hebben, maar de onderzoekers betwijfelen die versie.

Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa zijn in totaal drie mensen opgepakt, die de werkelijke waarde van het relikwie niet kenden en het weggegooid hebben zonder zich te herinneren waar dat gebeurde.

Het relikwie is in 2011 aangeboden aan het kerkje van San Pietro delle Ienca nabij L'Aquila, een gebied in Italië waar de in 2005 overleden Poolse paus graag ging wandelen en skiën. Johannes-Paulus II wordt eind april heilig verklaard. (Belga/EE)

De dieven van een bloedrelikwie van paus Johannes-Paulus II zijn opgepakt voor een diefstal in een klein kerkje in de Abruzzen (Italië). Ze namen ook een bloedrelikwie van paus Johannes-Paulus II mee, maar beseften dat niet en smeten het weg. Dat meldden Italiaanse media. Enkel het ijzeren omhulsel is al teruggevonden. Het boek met daarop het bloed blijft voorlopig onvindbaar.Volgens een lokale internetkrant zijn de twee dieven, junkies van 23 en 24 jaar, bekend bij de politie en hebben ze inmiddels bekend de relikwie gestolen te hebben. Ze werden opgepakt voor agressie op een bus, en bekenden ook de diefstal van het relikwie. Ze zeggen het bloed weggegooid te hebben, maar de onderzoekers betwijfelen die versie. Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa zijn in totaal drie mensen opgepakt, die de werkelijke waarde van het relikwie niet kenden en het weggegooid hebben zonder zich te herinneren waar dat gebeurde. Het relikwie is in 2011 aangeboden aan het kerkje van San Pietro delle Ienca nabij L'Aquila, een gebied in Italië waar de in 2005 overleden Poolse paus graag ging wandelen en skiën. Johannes-Paulus II wordt eind april heilig verklaard. (Belga/EE)