Het New Yorkse Democratische Congreslid Anthony Weiner heeft op een persconferentie toegegeven dat hij een foto van zichzelf in zijn onderbroek naar een jonge vrouw stuurde. Hij verontschuldigde zich, maar zal niet aftreden omwille van het schandaal. Het schandaal barstte vorige week los toen Weiner op Twitter een foto plaatste van zijn kruis in een onderbroek. De prent werd snel offline gehaald. In eerste instantie zei Weiner dat zijn account gehackt was. Maandag gaf hij toe dat dit niet klopte, en dat hij in paniek was geraakt.

Tranen

Met tranen in de ogen verontschuldigde hij zich voor het oog van de natie bij zijn vrouw, die niet aanwezig was, en onder meer ook bij de vrouwen die hij met zijn boodschappen vereerde.

"Ik heb de voorbije drie jaar boodschappen en foto's van expliciete aard gestuurd naar zo'n zes vrouwen," gaf Weiner toe. Hij hamerde er op dat hij nooit een fysieke relatie met een van de vrouwen gehad heeft en dat hij ze nooit in levende lijve ontmoet heeft.

Het was algemeen verwacht dat Weiner zich in 2013 kandidaat zou stellen voor het burgemeesterschap van New York. (Belga/KVDA)

De bekentenis van Weiner:

Het New Yorkse Democratische Congreslid Anthony Weiner heeft op een persconferentie toegegeven dat hij een foto van zichzelf in zijn onderbroek naar een jonge vrouw stuurde. Hij verontschuldigde zich, maar zal niet aftreden omwille van het schandaal. Het schandaal barstte vorige week los toen Weiner op Twitter een foto plaatste van zijn kruis in een onderbroek. De prent werd snel offline gehaald. In eerste instantie zei Weiner dat zijn account gehackt was. Maandag gaf hij toe dat dit niet klopte, en dat hij in paniek was geraakt. Tranen Met tranen in de ogen verontschuldigde hij zich voor het oog van de natie bij zijn vrouw, die niet aanwezig was, en onder meer ook bij de vrouwen die hij met zijn boodschappen vereerde. "Ik heb de voorbije drie jaar boodschappen en foto's van expliciete aard gestuurd naar zo'n zes vrouwen," gaf Weiner toe. Hij hamerde er op dat hij nooit een fysieke relatie met een van de vrouwen gehad heeft en dat hij ze nooit in levende lijve ontmoet heeft. Het was algemeen verwacht dat Weiner zich in 2013 kandidaat zou stellen voor het burgemeesterschap van New York. (Belga/KVDA)