Clinton haalt grote middelen boven in strijdstaat Ohio: Beyoncé en Jay Z en LeBron James (video)

Beyoncé, Clinton en Jay Z © Belga Image

Het is alle hens aan dek voor Hillary Clinton in Ohio, een belangrijke swing state bij de Amerikaanse presidentsverkiezing. Een staat die door de Democraten als ‘veilig’ werd beschouwd, maar waar haar Republikeinse uitdager Donald Trump nu de peilingen aanvoert.

Meer dan onbesliste kiezers te overtuigen komt het er voor de kandidaten op aan om hun supporters naar de stembus te krijgen. Clinton probeert vooral jonge kiezers aan te sporen om hun stem uit te brengen en haalt daarvoor de grote middelen boven.

Ohio zal dinsdag een cruciale staat worden. Het is de strijdstaat waar het op een na hoogste aantal kiespersonen te winnen zijn. Volgens het gemiddelde van de jongste peilingen dat RealClearPolitics bijhoudt, leidt Trump er met meer dan drie procent.

Beyoncé en Jay Z

Op een concert in Cleveland werd Clinton vrijdagavond geflankeerd door het celebritykoppel Beyoncé Knowles en Shawn ‘Jay Z’ Carter. Dat Jay-Z op het concert zou zijn, was al maanden bekend, maar de verschijning van zijn echtgenote was een grote verrassing. Clinton kwam op het podium na een duet tussen Beyoncé en Jay-Z.

‘Er is nog werk op de plank’, zo sprak de Democrate het publiek toe. ‘Meer grenzen te verleggen en, met jullie hulp, een glazen plafond voor eens en voor altijd.’

Beyoncé: ‘Ik wil dat mijn dochter opgroeit in een land dat geleid wordt door een vrouw, wetende dat haar mogelijkheden onbeperkt zijn. ‘Daarom sta ik achter Clinton’.

Donald Trump werd nooit bij naam genoemd. ‘Die andere keren, hij kan mijn president niet worden,’ zei Jay Z. ‘Wie ons verdeelt, verzwakt ons, we zijn samen sterker.’

Eerder deze week kreeg Clinton al de steun van een andere wereldberoemde rapper: Pharrell Williams vergezelde de voormalige First Lady op campagne in de staat North Carolina.

LeBron James

LeBron James is heel close met huidig president Barack Obama.
LeBron James is heel close met huidig president Barack Obama. © BELGAIMAGE

Volgens verschillende Amerikaanse media krijgt Clinton zondag in Ohio het gezelschap van NBA-superster LeBron James, geboren in Akron. De 31-jarige James, die de Cleveland Cavaliers vorig seizoen een eerste NBA-titel in de geschiedenis van het team bezorgde, sprak eerder al in een column zijn steun voor Clinton uit. Maar volgens New York Magazine wordt het zondag hun eerste ontmoeting ooit.

James acht Clinton ook de beste kandidaat om het beleid van Barack Obama voort te zetten. The King is heel close met de huidige president, die hij al in 2008 hielp bij zijn campagne en met wie hij geregeld sms’t – Obama is een groot basketbalfan.

Pennsylvania

Trump, die op het moment van het concert in Cleveland campagne voerde in Pennsylvania, een andere swing state, is niet onder de indruk. ‘Ik hoor dat we een nieuw record breken in dit gebouw. En, trouwens, ik heb Jay Z daar niet voor nodig. Ik ben hier helemaal alleen. Alleen ik. Geen gitaar, geen piano, niks’. (KVDA)

Partner Content