De Amerikaanse president Barack Obama zal enkele belangrijke wissels doorvoeren aan de top van de nationale veiligheid. Zo wordt CIA-directeur Leon Panetta de nieuwe Amerikaanse minister van Defensie.

Hij zal de 67-jarige Robert Gates vervangen die aangekondigd had dit jaar met pensioen te zullen gaan. De plaats van Panetta zal worden ingenomen door viersterrengeneraal David Petraeus, de huidige opperbevelhebber van de Navo-troepen in Afghanistan. Dat melden verscheidene Amerikaanse media woensdag.

Petraeus zou voor het einde van het jaar opstappen als opperbevelhebber in Afghanistan. Zijn opvolger wordt meer dan waarschijnlijk marinegeneraal John Allen, de huidige plaatsvervangende chef in het Central Command.

Tot slot wordt de Amerikaanse ambassadeur in Kaboel, Karl Eikenberry, vervangen door Ryan Crocker.

Volgens de Washington Post zal Obama de stoelendans deze week nog bekendmaken. (Belga)

De Amerikaanse president Barack Obama zal enkele belangrijke wissels doorvoeren aan de top van de nationale veiligheid. Zo wordt CIA-directeur Leon Panetta de nieuwe Amerikaanse minister van Defensie. Hij zal de 67-jarige Robert Gates vervangen die aangekondigd had dit jaar met pensioen te zullen gaan. De plaats van Panetta zal worden ingenomen door viersterrengeneraal David Petraeus, de huidige opperbevelhebber van de Navo-troepen in Afghanistan. Dat melden verscheidene Amerikaanse media woensdag. Petraeus zou voor het einde van het jaar opstappen als opperbevelhebber in Afghanistan. Zijn opvolger wordt meer dan waarschijnlijk marinegeneraal John Allen, de huidige plaatsvervangende chef in het Central Command. Tot slot wordt de Amerikaanse ambassadeur in Kaboel, Karl Eikenberry, vervangen door Ryan Crocker. Volgens de Washington Post zal Obama de stoelendans deze week nog bekendmaken. (Belga)