Nadat op de afgelopen Top in Brussel volgens de Britse premier een "historisch akkoord" is bereikt over een "speciale status" van zijn land binnen de Unie, zei Cameron zaterdag dat zijn regering is overeengekomen, de Britten aan te raden in een hervormde EU te blijven hoewel hij naar eigen zeggen "niet van Brussel, maar van Groot-Brittannië houdt".

Hij voegde eraan toe dat "individuele leden" van zijn regering de "vrijheid hebben om naar eigen goeddunken campagne te voeren" voor of tegen een Brexit. Dat er "passionele argumenten" zullen zijn, ruimde hij meteen in. "Maar het is mijn verantwoordelijkheid als eerste minister om openhartig te praten over wat er goed is voor het land".

"De keuze draait om de kern van het land dat we willen zijn en de toekomst van onze kinderen. Het gaat erom hoe wij omgaan met onze buurlanden, om jobs, welvaart en financiële veiligheid voor onze gezinnen te scheppen", zei de Conservatieve regeringsleider.

Een Brexit "is een sprong in het duister", en "bedreigt de economische en nationale veiligheid" van Groot-Brittannië, beklemtoonde hij. In de EU blijven is "het beste van de twee werelden".

Groot-Brittannië zal "sterker, veiliger en welvarender zijn binnen een hervormde Unie", aldus Cameron. Hij legde uit dat Londen zodoende met zijn Europese "partners" kan samenwerken in de strijd tegen grensoverschrijdende misdaad en terrorisme. Zijn land zal sterker zijn binnen de EU omdat het "van binnenuit" "belangrijke beslissingen" kan nemen inzake handel en veiligheid, en het kan binnen de eengemaakte markt vrij handel drijven.

"Zij die Europa willen verlaten kunnen u niet vertellen hoe het de Britse zakenwereld toegang zal kunnen hebben tot de vrije eengemaakte Europese markt, of dat het ertoe bijdraagt dat de jobs van de mensen veilig zijn of met hoeveel de prijzen zouden stijgen", waarschuwde de leider van de Tories.

Aan het adres van de Eurosceptici en "Brussel" zei hij dat de Europese Unie "verre van perfect" is en dat het bereikte akkoord "deel moet uitmaken van een permanent proces van verandering en hervorming".

"Het is aan u (de Britten) om te kiezen", zei Cameron voor de deur van Downing Street 10, zijn ambtswoning in Londen.

(WK)

Nadat op de afgelopen Top in Brussel volgens de Britse premier een "historisch akkoord" is bereikt over een "speciale status" van zijn land binnen de Unie, zei Cameron zaterdag dat zijn regering is overeengekomen, de Britten aan te raden in een hervormde EU te blijven hoewel hij naar eigen zeggen "niet van Brussel, maar van Groot-Brittannië houdt". Hij voegde eraan toe dat "individuele leden" van zijn regering de "vrijheid hebben om naar eigen goeddunken campagne te voeren" voor of tegen een Brexit. Dat er "passionele argumenten" zullen zijn, ruimde hij meteen in. "Maar het is mijn verantwoordelijkheid als eerste minister om openhartig te praten over wat er goed is voor het land". "De keuze draait om de kern van het land dat we willen zijn en de toekomst van onze kinderen. Het gaat erom hoe wij omgaan met onze buurlanden, om jobs, welvaart en financiële veiligheid voor onze gezinnen te scheppen", zei de Conservatieve regeringsleider. Een Brexit "is een sprong in het duister", en "bedreigt de economische en nationale veiligheid" van Groot-Brittannië, beklemtoonde hij. In de EU blijven is "het beste van de twee werelden". Groot-Brittannië zal "sterker, veiliger en welvarender zijn binnen een hervormde Unie", aldus Cameron. Hij legde uit dat Londen zodoende met zijn Europese "partners" kan samenwerken in de strijd tegen grensoverschrijdende misdaad en terrorisme. Zijn land zal sterker zijn binnen de EU omdat het "van binnenuit" "belangrijke beslissingen" kan nemen inzake handel en veiligheid, en het kan binnen de eengemaakte markt vrij handel drijven. "Zij die Europa willen verlaten kunnen u niet vertellen hoe het de Britse zakenwereld toegang zal kunnen hebben tot de vrije eengemaakte Europese markt, of dat het ertoe bijdraagt dat de jobs van de mensen veilig zijn of met hoeveel de prijzen zouden stijgen", waarschuwde de leider van de Tories. Aan het adres van de Eurosceptici en "Brussel" zei hij dat de Europese Unie "verre van perfect" is en dat het bereikte akkoord "deel moet uitmaken van een permanent proces van verandering en hervorming". "Het is aan u (de Britten) om te kiezen", zei Cameron voor de deur van Downing Street 10, zijn ambtswoning in Londen.(WK)