De vlammen ontstonden in de namiddag in een deel van het kamp in het district Cox's Bazar en verspreidden zich snel, zei Mohammad Shamsud Douza, plaatsvervangend hoofd van de bevoegde regeringscommissie. De brandweer zou drie uur in de weer geweest zijn om het vuur onder controle te krijgen. De autoriteiten zullen de schade pas goed kunnen opmeten als de brand volledig geblust is.

Naar verluidt wonen 150.000 mensen in de getroffen delen van het kamp. Officieel zijn er nog geen slachtoffers gemeld, maar volgens Mohammad Noor, een leider van de Rohingya-gemeenschap in de kampen, blijkt uit beelden die op sociale media circuleren dat er zeker drie dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Op de beelden en video's die via sociale media werden gedeeld, zijn wolken zwarte rook te zien, en mensen die massaal vluchtten naar de hoofdweg. Volgens de autoriteiten zijn minstens 20.000 Rohingya-moslims voor het vuur gevlucht.

Bangladesh heeft sinds 2017 meer dan een miljoen Rohingya-moslims opgevangen in overvolle kampen. Ze trokken weg uit Myanmar, omdat ze daar door de boeddhistische meerderheid worden vervolgd. (Belga)

De vlammen ontstonden in de namiddag in een deel van het kamp in het district Cox's Bazar en verspreidden zich snel, zei Mohammad Shamsud Douza, plaatsvervangend hoofd van de bevoegde regeringscommissie. De brandweer zou drie uur in de weer geweest zijn om het vuur onder controle te krijgen. De autoriteiten zullen de schade pas goed kunnen opmeten als de brand volledig geblust is. Naar verluidt wonen 150.000 mensen in de getroffen delen van het kamp. Officieel zijn er nog geen slachtoffers gemeld, maar volgens Mohammad Noor, een leider van de Rohingya-gemeenschap in de kampen, blijkt uit beelden die op sociale media circuleren dat er zeker drie dodelijke slachtoffers zijn gevallen.Op de beelden en video's die via sociale media werden gedeeld, zijn wolken zwarte rook te zien, en mensen die massaal vluchtten naar de hoofdweg. Volgens de autoriteiten zijn minstens 20.000 Rohingya-moslims voor het vuur gevlucht.Bangladesh heeft sinds 2017 meer dan een miljoen Rohingya-moslims opgevangen in overvolle kampen. Ze trokken weg uit Myanmar, omdat ze daar door de boeddhistische meerderheid worden vervolgd. (Belga)