De zoektocht naar de verdwenen Boeing 777 met 239 inzittenden van Malaysia Airlines wordt met de dag hopelozer. Het lijkt slechts een kwestie van tijd tot de speurders moeten toegeven dat ze alles op alles hebben gezet om het toestel terug te vinden, maar dat de inspanningen zonder resultaat blijven.

Meer dan zeven weken na de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines worden de zoekacties met vliegtuigen, om wrakstukken te lokaliseren aan het wateropppervlak, stopgezet. Er zal alleen nog onder water gezocht worden. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott meegedeeld in Canberra.

"Het is erg onwaarschijnlijk dat we nog wrakstukken zullen vinden aan het wateroppervlak", stelde Abbott. De meeste wrakstukken zullen ondertussen gezonken zijn.

Daarom verschuiven de zoekacties naar een uitgebreide screening van de bodem van de oceaan. Het zou gaan om een oppervlakte van 60.000 vierkante kilometer. Die screening, waarbij ook privébedrijven zouden worden ingezet, zou 6 tot 8 maanden in beslag nemen, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De verdwijning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines zal allicht de geschiedenis in gaan als het grootste mysterie uit de luchtvaartgeschiedenis.

De onderwater zoekacties gebeurden tot nu toe met een onbemande duikboot. De onderwater drone Bluefin 21 is de meest gesofisticeerde in zijn soort, maar kent ook zijn beperkingen. Het toestel kan niet dieper dan 4,5 kilometer duiken. Op de plek waar het vliegtuig vermoedelijk in de oceaan is gestort, is het water tot 10.000 meter diep. Geen enkele missie van de Bluefin 21 heeft ook maar het minste resultaat opgeleverd.

Vlucht MH370 Malaysia Airlines verdween op 8 maart. Sindsdien ontbreekt van het toestel met 239 mensen aan boord elk spoor. Vermoed wordt dat de Boeing 777-200 in de Indische Oceaan is neergestort, op ongeveer 2.200 kilometer ten noordwesten van Perth.

Er wordt gezocht in één van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Nooit eerder werd zo lang, met zoveel middelen en met zo weinig resultaat gezocht naar een vliegtuig. De verdwijning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines zal allicht de geschiedenis in gaan als het grootste mysterie uit de luchtvaartgeschiedenis.

De zoektocht naar de verdwenen Boeing 777 met 239 inzittenden van Malaysia Airlines wordt met de dag hopelozer. Het lijkt slechts een kwestie van tijd tot de speurders moeten toegeven dat ze alles op alles hebben gezet om het toestel terug te vinden, maar dat de inspanningen zonder resultaat blijven.Meer dan zeven weken na de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines worden de zoekacties met vliegtuigen, om wrakstukken te lokaliseren aan het wateropppervlak, stopgezet. Er zal alleen nog onder water gezocht worden. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott meegedeeld in Canberra."Het is erg onwaarschijnlijk dat we nog wrakstukken zullen vinden aan het wateroppervlak", stelde Abbott. De meeste wrakstukken zullen ondertussen gezonken zijn. Daarom verschuiven de zoekacties naar een uitgebreide screening van de bodem van de oceaan. Het zou gaan om een oppervlakte van 60.000 vierkante kilometer. Die screening, waarbij ook privébedrijven zouden worden ingezet, zou 6 tot 8 maanden in beslag nemen, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De onderwater zoekacties gebeurden tot nu toe met een onbemande duikboot. De onderwater drone Bluefin 21 is de meest gesofisticeerde in zijn soort, maar kent ook zijn beperkingen. Het toestel kan niet dieper dan 4,5 kilometer duiken. Op de plek waar het vliegtuig vermoedelijk in de oceaan is gestort, is het water tot 10.000 meter diep. Geen enkele missie van de Bluefin 21 heeft ook maar het minste resultaat opgeleverd. Vlucht MH370 Malaysia Airlines verdween op 8 maart. Sindsdien ontbreekt van het toestel met 239 mensen aan boord elk spoor. Vermoed wordt dat de Boeing 777-200 in de Indische Oceaan is neergestort, op ongeveer 2.200 kilometer ten noordwesten van Perth. Er wordt gezocht in één van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Nooit eerder werd zo lang, met zoveel middelen en met zo weinig resultaat gezocht naar een vliegtuig. De verdwijning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines zal allicht de geschiedenis in gaan als het grootste mysterie uit de luchtvaartgeschiedenis.