De vermoedelijke dader van de schietpartij in Aurora is voor het eerst voor de rechter verschenen. Een rechter in Centennial confronteerde de 24-jarige James Holmes voor het eerst publiekelijk met de grond tot zijn voorlopige hechtenis.

Doodstraf

Holmes zou afgelopen vrijdag tijdens een schietpartij tijdens een première van de nieuwe Batman-film 12 mensen hebben gedood en 58 anderen verwond. De officiële aanklacht zal volgende maandag aangevoerd worden. Volgens de media zou de bevoegde openbare aanklaagster wegens de impact van de daad de doodstraf willen vorderen.

Televisiebeelden toonden een jongeman met oranjerood gekleurde haren, die tijdens de hoorzitting blijkbaar moeite heeft om zijn ogen open te houden. De man droeg donkerrode gevangeniskledij.

Stilzwijgen
Holmes weigerde elke uitspraak en liet zijn pro deo-advocaat voor hem spreken. De rechter besliste dat hij in voorlopige hechtenis moet blijven. In de Amerikaanse staat Colorado is de doodstraf nog van kracht. (Belga/TE)

De vermoedelijke dader van de schietpartij in Aurora is voor het eerst voor de rechter verschenen. Een rechter in Centennial confronteerde de 24-jarige James Holmes voor het eerst publiekelijk met de grond tot zijn voorlopige hechtenis. Doodstraf Holmes zou afgelopen vrijdag tijdens een schietpartij tijdens een première van de nieuwe Batman-film 12 mensen hebben gedood en 58 anderen verwond. De officiële aanklacht zal volgende maandag aangevoerd worden. Volgens de media zou de bevoegde openbare aanklaagster wegens de impact van de daad de doodstraf willen vorderen. Televisiebeelden toonden een jongeman met oranjerood gekleurde haren, die tijdens de hoorzitting blijkbaar moeite heeft om zijn ogen open te houden. De man droeg donkerrode gevangeniskledij. Stilzwijgen Holmes weigerde elke uitspraak en liet zijn pro deo-advocaat voor hem spreken. De rechter besliste dat hij in voorlopige hechtenis moet blijven. In de Amerikaanse staat Colorado is de doodstraf nog van kracht. (Belga/TE)