In een nieuwe geluidsopname gericht aan de Amerikaanse bevolking dreigt een stem, die beweert Osama Bin Laden te zijn, ermee Amerikaanse burgers te vermoorden als het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, Khalid Sheikh Mohammed, geëxecuteerd wordt.

"Het Witte Huis wil Khalid Sheikh Mohammed en de vier andere verdachten executeren. De dag dat de Verenigde Staten die beslissing nemen, beslissen ze ook dat iedereen die in onze handen valt, wordt geëxecuteerd", luidt de boodschap die de nieuwszender al-Jazeera uitzond.

Bin Laden zei ook dat de huidige Amerikaanse president Barack Obama in de voetstappen treedt van zijn voorhanger George W. Bush. "De politici in het Witte Huis hebben ons onrecht aangedaan en dat doen ze nog steeds, vooral door hun steun aan Israël die Palestina blijven bezetten", aldus Bin Laden.

"Vroeger dachten jullie dat Amerika veilig en beschermd was tegen opstandelingen. Maar met de hulp van God reageerden we op 9 september", besluit hij zijn boodschap.

De laatste boodschap van Bin Laden dateert van eind januari. Toen gaf hij de Verenigde Staten de schuld voor de opwarming van de aarde.

9/11 proces

Het Witte Huis wil dat de verdachten van de aanslagen van 9/11 in New York berecht worden, vlakbij Ground Zero waar vroeger het World Trade Center was. Maar critici zeggen dat zo'n proces te duur zal zijn.

Het is nog niet zeker of de rechtszaak zal plaatsvinden in een federale rechtszaal of in een militaire commissie. In ieder geval eisen de openbare aanklagers de doodstraf voor Mohammed en de vier andere verdachten.

Het Pentagon zegt dat Mohammed bekend heeft dat hij over de hele lijn verantwoordelijk is voor de aanslagen van 2001 in New York en Washington DC.

Het meesterbrein achter de aanslagen werd in 2003 in Pakistan opgepakt waarna hij werd vastgehouden in een geheime CIA-gevangenis. Daar werd hij onderworpen aan harde ondervragingstechnieken zoals het beruchte 'waterboarding'. In 2006 werd hij overgeplaatst naar Guantanamo Bay.

In een nieuwe geluidsopname gericht aan de Amerikaanse bevolking dreigt een stem, die beweert Osama Bin Laden te zijn, ermee Amerikaanse burgers te vermoorden als het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, Khalid Sheikh Mohammed, geëxecuteerd wordt. "Het Witte Huis wil Khalid Sheikh Mohammed en de vier andere verdachten executeren. De dag dat de Verenigde Staten die beslissing nemen, beslissen ze ook dat iedereen die in onze handen valt, wordt geëxecuteerd", luidt de boodschap die de nieuwszender al-Jazeera uitzond. Bin Laden zei ook dat de huidige Amerikaanse president Barack Obama in de voetstappen treedt van zijn voorhanger George W. Bush. "De politici in het Witte Huis hebben ons onrecht aangedaan en dat doen ze nog steeds, vooral door hun steun aan Israël die Palestina blijven bezetten", aldus Bin Laden. "Vroeger dachten jullie dat Amerika veilig en beschermd was tegen opstandelingen. Maar met de hulp van God reageerden we op 9 september", besluit hij zijn boodschap. De laatste boodschap van Bin Laden dateert van eind januari. Toen gaf hij de Verenigde Staten de schuld voor de opwarming van de aarde. 9/11 proces Het Witte Huis wil dat de verdachten van de aanslagen van 9/11 in New York berecht worden, vlakbij Ground Zero waar vroeger het World Trade Center was. Maar critici zeggen dat zo'n proces te duur zal zijn. Het is nog niet zeker of de rechtszaak zal plaatsvinden in een federale rechtszaal of in een militaire commissie. In ieder geval eisen de openbare aanklagers de doodstraf voor Mohammed en de vier andere verdachten. Het Pentagon zegt dat Mohammed bekend heeft dat hij over de hele lijn verantwoordelijk is voor de aanslagen van 2001 in New York en Washington DC. Het meesterbrein achter de aanslagen werd in 2003 in Pakistan opgepakt waarna hij werd vastgehouden in een geheime CIA-gevangenis. Daar werd hij onderworpen aan harde ondervragingstechnieken zoals het beruchte 'waterboarding'. In 2006 werd hij overgeplaatst naar Guantanamo Bay.