Balans na 5 maanden internationale coalitie tegen IS: 1.600 doden

Syrië © Reuters

Tijdens de aanvallen van de internationale coalitie tegen Islamitische Staat (IS) in Syrië, die exact vijf maanden geleden startten, kwamen al meer dan 1.600 mensen om het leven.

Op vijf maanden tijd zijn bij aanvallen van de door de VS geleide coalitie tegen de extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Syrië meer dan 1.600 mensen gedood. Dit heeft het bij de oppositie aanleunende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten gezegd.

Volgens de ngo zijn de slachtoffers bijna allemaal jihadisten van IS en het al-Nusrafront, de Syrische tak van al-Qaeda. Ook 62 burgers kwamen om het leven. De aanvallen van de coalitie begonnen op 23 september.

2014 dodelijkste jaar

Afgelopen weekend hebben Syrische rebellen voor het eerst toegeslagen in Qardaha, in het noordwesten van Syrië, de thuisstad van president Bashar al-Assad. Volgens de staatstelevisie eiste een autobom vier doden. In de provincie Aleppo ‘executeerden’ regimetroepen dan weer 48 rebellen en familieleden van rebellen, onder wie 10 kinderen, zo meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

2014 was het dodelijkste jaar ooit voor Syrië. Tijdens het conflict kwamen het afgelopen jaar meer dan 76.000 mensen om het leven, onder wie duizenden kinderen. Sinds het begin van het conflict lieten volgens de organisatie al meer dan 200.000 mensen het leven. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content