Kort voor en onmiddellijk na de voorbije parlements- en presidentsverkiezingen in Oeganda zijn zes kinderen gedood. Mogelijk werden hun lichaamsdelen aangewend bij rituelen die politici aan de overwinning moesten helpen. Dat zegt de christelijke liefdadigheidsorganisatie Kyampisi Child Care Ministries.

De rituele moorden zouden hebben plaatsgevonden tussen oktober 2015, toen de stembusslag werd aangekondigd, en meteen na het beëindigen van de verkiezingen op 18 februari. Er werden gevallen gemeld in de Centraal-Oegandese districten Mukono, Buikwe, Sembabule en Mubende, zo zegt Shelin Kasozi van Kyampisi Child Care Ministries. Er kon geen duidelijkheid worden gegeven over de leeftijd van de slachtoffers.

"Het offeren van kinderen is een gewoonte tijdens verkiezingsperiodes. De daders geloven dat het verspillen van bloed geluk brengt. We denken dus dat de moorden verband houden met de verkiezingen", aldus Kasozi.

Het hoofd van de politiedienst dat de moorden onderzoekt, zegt in een reactie dat er geen sluitend bewijs is van een link tussen de moorden en de voorbije verkiezingen.

President Yoweri Museveni, die al sinds 1986 aan de macht is, werd bij de presidentsverkiezingen van februari herkozen voor een nieuwe ambtstermijn van vijf jaar. (Belga/SD)

De rituele moorden zouden hebben plaatsgevonden tussen oktober 2015, toen de stembusslag werd aangekondigd, en meteen na het beëindigen van de verkiezingen op 18 februari. Er werden gevallen gemeld in de Centraal-Oegandese districten Mukono, Buikwe, Sembabule en Mubende, zo zegt Shelin Kasozi van Kyampisi Child Care Ministries. Er kon geen duidelijkheid worden gegeven over de leeftijd van de slachtoffers. "Het offeren van kinderen is een gewoonte tijdens verkiezingsperiodes. De daders geloven dat het verspillen van bloed geluk brengt. We denken dus dat de moorden verband houden met de verkiezingen", aldus Kasozi. Het hoofd van de politiedienst dat de moorden onderzoekt, zegt in een reactie dat er geen sluitend bewijs is van een link tussen de moorden en de voorbije verkiezingen. President Yoweri Museveni, die al sinds 1986 aan de macht is, werd bij de presidentsverkiezingen van februari herkozen voor een nieuwe ambtstermijn van vijf jaar. (Belga/SD)