Volgens het Italiaanse Openbare Ministerie (OM) moet de Amerikaanse studente Amanda Knox veroordeeld worden voor de moord op haar Britse kamergenote Meredith Kercher. Het OM eist dertig jaar celstraf. 26 jaar voor de eigenlijke moord en daarbovenop nog eens 4 jaar voor laster omdat ze iemand anders valselijk heeft beschuldigd.

De ex-vriend van Knox, Raffaele Sollecito, moet volgens de aanklager 26 jaar de cel in. De twee staan terecht voor de moord op Meredith Kercher. Zij werd doodgestoken tijdens een seksspel. Kercher werd halfnaakt teruggevonden en haar lichaam vertoonde tientallen steekwonden.

'Vol tegenstrijdigheden'

In 2011 werden Knox en Sollecito vrijgesproken, maar het hof van cassatie bepaalde eerder dit jaar dat de zaak opnieuw moest worden behandeld. De herziening van het proces kwam er nadat het Italiaanse Hooggerechtshof oordeelde dat de processen in eerste aanleg en in beroep 'vol tegenstrijdigheden' zaten. De rechters vonden ook dat er zeer onzorgvuldig was omgegaan met bewijsmateriaal en dat testen op dit materiaal benedenmaats waren.

Knox, die blijft volhouden dat ze onschuldig is, woont uit vrees om opnieuw opgesloten te worden, het proces niet bij. (AVE)

Volgens het Italiaanse Openbare Ministerie (OM) moet de Amerikaanse studente Amanda Knox veroordeeld worden voor de moord op haar Britse kamergenote Meredith Kercher. Het OM eist dertig jaar celstraf. 26 jaar voor de eigenlijke moord en daarbovenop nog eens 4 jaar voor laster omdat ze iemand anders valselijk heeft beschuldigd.De ex-vriend van Knox, Raffaele Sollecito, moet volgens de aanklager 26 jaar de cel in. De twee staan terecht voor de moord op Meredith Kercher. Zij werd doodgestoken tijdens een seksspel. Kercher werd halfnaakt teruggevonden en haar lichaam vertoonde tientallen steekwonden. 'Vol tegenstrijdigheden' In 2011 werden Knox en Sollecito vrijgesproken, maar het hof van cassatie bepaalde eerder dit jaar dat de zaak opnieuw moest worden behandeld. De herziening van het proces kwam er nadat het Italiaanse Hooggerechtshof oordeelde dat de processen in eerste aanleg en in beroep 'vol tegenstrijdigheden' zaten. De rechters vonden ook dat er zeer onzorgvuldig was omgegaan met bewijsmateriaal en dat testen op dit materiaal benedenmaats waren. Knox, die blijft volhouden dat ze onschuldig is, woont uit vrees om opnieuw opgesloten te worden, het proces niet bij. (AVE)