Twee doden bij ongeval met (wellicht) zelfrijdende Tesla

Tesla Model 3 © .

Bij een ongeval met een vermoedelijk zelfrijdende wagen van het merk Tesla zijn in de Verenigde Staten twee mensen om het leven gekomen.

Volgens een politiewoordvoerder die door de Wall Street Journal wordt geciteerd, wijzen de eerste bevindingen erop dat het ene slachtoffer vooraan op de passagierstoel had plaatsgenomen terwijl het andere slachtoffer achteraan in de auto zat, toen de wagen in een bocht plots van de weg afweek en tegen een boom knalde.

Het is volgens de eerste elementen van het onderzoek voor ‘bijna 99,9 procent zeker’ dat er niemand achter het stuur zat op het moment van het ongeval, aldus de politiewoordvoerder. De krant meldde voorts dat momenteel wordt onderzocht of het rijhulpsysteem van de auto was ingeschakeld. Tesla noemt zijn rijhulpsysteem een automatische piloot, maar het bedrijf benadrukt echter dat er nog altijd iemand met de handen aan het stuur moet zitten om te kunnen ingrijpen wanneer nodig.

De vaststellingen van de politie werden bemoeilijkt omdat het voertuig urenlang brandde, wellicht een effect van de batterij.

Partner Content