Slachtofferbalans aanslagen Zaventem en Brussel bijgesteld naar 32

© Reuters

Er liggen nog 90 gewonden in 28 ziekenhuizen, van wie 49 op intensieve zorgen. 30 slachtoffers daarvan krijgen gespecialiseerde zorg in brandwondencentra.

Een week na de aanslagen in Brussel en Zaventem zijn alle dodelijke slachtoffers geïdentificeerd. Dat zegt Ine Van Wymersch, magistraat aangeduid voor de identificatie van de slachtoffers, dinsdag. De slachtofferbalans werd naar beneden bijgesteld, van 35 naar 32, omdat sommige slachtoffers op verschillende lijsten vermeld stonden. Het gaat om 17 Belgen en 15 buitenlanders.

“Ondanks de zeer moeilijke omstandigheden zijn de verschillende diensten erin geslaagd om alle nabestaanden binnen de week correcte, juiste informatie te geven. We beseffen dat de nabestaanden een verschrikkelijke periode van onzekerheid achter de rug hebben. De familieleden kunnen nu beginnen rouwen voor hun nabestaanden”, zei Van Wymersch.

Volgens Geert Gijs van de FOD Volksgezondheid liggen nog 90 gewonden in 28 ziekenhuizen, van wie 49 op intensieve zorgen. 30 slachtoffers daarvan krijgen gespecialiseerde zorg in brandwondencentra. 2 personen liggen in Franse ziekenhuizen, 2 zijn naar de Verenigde Staten gerepatrieerd.

Nationaliteiten

“Na grondige evaluatie van de lijsten van ziekenhuizen en van de lijsten van dodelijke slachtoffers die op de plaats van de aanslagen vielen, bleek dat 3 personen op beide lijsten stonden. Het aantal dodelijke slachtoffers van de aanslagen is daarom bijgesteld van 35 naar 32. 4 van hen zijn overleden in het ziekenhuis”, zei Gijs.

De grootste groep buitenlandse slachtoffers (in totaal 18, omdat Belgen met dubbele nationaliteit zijn meegeteld) zijn Amerikanen (4), Nederlanders (3) en Zweden (2). Uit China, het VK, Frankrijk, Italië, Peru, Duitsland, India, Polen en Marokko kwam telkens 1 slachtoffer. Volgens Didier Vanderhasselt van Buitenlandse Zaken bevinden zich ook 44 buitenlanders, met 20 verschillende nationaliteiten, in het ziekenhuis.

Christian Decobecq van het DVI-team (Disaster Victim Identification), die zijn collega’s bedankte voor hun inzet in moeilijke omstandigheden, zei dat het werk nog niet volledig gedaan is. Lichamen moeten nu aan de families terugbezorgd worden en DVI gaat nog op zoek naar onbekend DNA op de plaats van de aanslagen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content