‘Salah Abdeslam binnen de tien dagen aan Frankrijk uitgeleverd’

© AFP

Hoe en wanneer de uitlevering precies zal gebeuren, is een zaak van de Belgische en Franse autoriteiten, maar volgens de Franse justitieminister Urvoas moet Abdeslam binnen de tien dagen in Franse handen kunnen zijn.

Behalve als zich nog “uitzonderlijke omstandigheden” voordoen, zal Salah Abdeslam “binnen de tien dagen” aan Frankrijk worden uitgeleverd. Dat verklaarde de Franse minister van Justitie Jean-Jacques Urvoas donderdagavond, kort nadat de raadkamer van de Brusselse rechtbank in was gegaan op het Franse verzoek om Abdeslam uit te leveren.

Het federaal parket liet donderdag weten dat niets nog de uitlevering van Abdeslam in de weg staat. “Ingevolge de uitdrukkelijke toestemming van Abdeslam Salah met zijn overlevering naar Frankrijk, heeft een federaal magistraat hem vandaag nog verhoord, zoals voorzien in de wet. Om die reden was de zitting van de raadkamer zonder voorwerp geworden. De overlevering wordt toegestaan.”

Van de radar

Hoe en wanneer de uitlevering precies zal gebeuren, is een zaak van de Belgische en Franse autoriteiten, maar volgens de Franse justitieminister Urvoas moet Abdeslam binnen de tien dagen in Franse handen kunnen zijn. Abdeslam (26) wordt er in Frankrijk van verdacht een centrale rol te hebben gespeeld bij de voorbereiding van de aanslagen van 13 november in Parijs.

Daags na de aanslagen verdween hij in Brussel van de radar, op vrijdag 18 maart werd hij in zijn thuisgemeente Sint-Jans-Molenbeek opgepakt. Vier dagen later vonden de aanslagen op Brussels Airport en de metro in Maalbeek plaats. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content