Pukkelpop: Emotionele laatste groet aan Marlo

© Belga

De twintigjarige Marlo kwam donderdag samen met zijn vriendin Wendy om het leven op Pukkelpop toen het afdak bij de Dance Hall instortte.

In Beringen hebben woensdagavond enkele honderden familieleden, kennissen en Pukkelpopgangers een laatste groet gebracht aan Marlo Ghys. De twintigjarige Marlo kwam donderdag samen met zijn vriendin Wendy om het leven op Pukkelpop toen het afdak bij de Dance Hall instortte. Donderdag wordt Marlo Ghys in intieme kring begraven, maar woensdag kon nog een laatste groet worden gebracht. Nadat de familie een moment met het lichaam had doorgebracht werden de deuren van het rouwcentrum geopend voor iedereen die daar behoefte aan had.

Toon kende Marlo uit het Limburgse muzikantenmilieu. “Op 10 september zou hij met zijn band op het festivalletje hebben gespeeld dat ik organiseer”, zegt hij. “We liepen elkaar vaak tegen het lijf in het Beringse en praatten vooral over muziek.” Toon was op de camping van Pukkelpop toen het noodweer uitbrak. “We zijn daar gebleven, we konden nergens meer heen.”

Niet iedereen die woensdag een laatste groet bracht heeft Marlo van nabij gekend. “Hij woonde in de buurt, maar ik ben hier vooral om het trauma van Pukkelpop te verwerken”, aldus Renate, die aan de Main Stage stond toen het onweer zich samenpakte. “Ik dacht dat het na enkele dagen wel zou slijten, maar het blijft hangen.”

Naast twintigers en dertigers met polsbandjes verzamelden aan het uitvaartcentrum ook enkele ouderen. “Ik ken de familie zeer goed uit de plaatselijke karate-vereniging”, zegt Christa, vergezeld van haar tienerdochter Felicia aan het rouwcentrum. “De ouders van Marlo zijn prachtige mensen en hijzelf was een crème van een jongen.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content