Prins Laurent wil DNA afstaan voor rechtszaak Delphine Boël

Prins Laurent zou bereid zijn een DNA-staal af te staan als dat een rol zou kunnen spelen in de procedure om te bewijzen dat Albert de biologische vader is van Delphine Boël.

“Als prins Laurent kan helpen om duidelijkheid te scheppen door een DNA-staal af te staan, is het plausibel dat hij op die vraag zal ingaan”, zei zijn advocaat Pierre Legros in het RTL-programma Controverse. “Ik zeg niet dat hij het zal doen, maar hij zal er over nadenken”, voegde hij er aan toe.

Volgens de advocaat is het niet gebruikelijk dat een DNA-staal van een broer of een zus wordt gebruikt om de afstamming te bewijzen (zolang de ouder tenminste nog leeft). “Het wordt afwachten welk standpunt de rechtbank inneemt.”

In tegenstelling tot zijn broer koning Filip en zijn zus prinses Astrid heeft Laurent nooit verzwegen dat hij Delphine Boël apprecieert. Bovendien heeft zijn advocaat Legros in een ver verleden nog eventjes de belangen van Delphine Boël verdedigd.

Vordering uitgesteld

Ondertussen besliste de Brusselse rechtbank dat de vordering die Delphine Boël heeft ingesteld tegen koning Albert en Jacques Boël pas in het najaar van 2014 wordt behandeld. De advocaten van de verschillende partijen, Delphine Boël, haar moeder Sybille Selys de Longchamps, Jacques Boël en koning Albert, zullen tussen nu en 7 juli 2014 hun conclusies uitwisselen waarna de pleidooien in september of oktober 2014 kunnen plaatsvinden.

Kunstenares Delphine Boël heeft koning Albert en haar wettelijke vader Jacques Boël gedagvaard om het vaderschap van Jacques Boël te ontkennen en aan te tonen dat koning Albert haar biologische vader. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content