Zoals verwacht raakten de commissieleden het woensdag eens over de laatste punten en komma's in het ruim 500 pagina's tellende rapport. Naast een uitgebreid verslag over het geleverde werk, bevat dat ook conclusies en aanbevelingen waar alle partijen zich in konden vinden.

De voorbije dagen viel al te horen dat er "eten en drinken" in zit om grondig mee aan de slag te gaan op het terrein, maar dat het ook marge laat voor partijen om zelf nog meer verregaande voorstellen te lanceren. De onderzoekscommissie bouwde haar werk op rond enkele protagonisten van de aanslagen van 22 maart: de broers Abdeslam, de broers El Bakraoui en Oussama Atar.

Conclusies over die 'cases' zijn echter nog niet voor nu, aangezien de commissie eerst het laatste luik rond radicalisme nog wil afwerken. Bedoeling is om daar nog voor het zomerreces mee te landen. Eerder werkte de onderzoekscommissie al conclusies en aanbevelingen uit rond de hulpverlening en de begeleiding van de slachtoffers.

Zoals verwacht raakten de commissieleden het woensdag eens over de laatste punten en komma's in het ruim 500 pagina's tellende rapport. Naast een uitgebreid verslag over het geleverde werk, bevat dat ook conclusies en aanbevelingen waar alle partijen zich in konden vinden. De voorbije dagen viel al te horen dat er "eten en drinken" in zit om grondig mee aan de slag te gaan op het terrein, maar dat het ook marge laat voor partijen om zelf nog meer verregaande voorstellen te lanceren. De onderzoekscommissie bouwde haar werk op rond enkele protagonisten van de aanslagen van 22 maart: de broers Abdeslam, de broers El Bakraoui en Oussama Atar. Conclusies over die 'cases' zijn echter nog niet voor nu, aangezien de commissie eerst het laatste luik rond radicalisme nog wil afwerken. Bedoeling is om daar nog voor het zomerreces mee te landen. Eerder werkte de onderzoekscommissie al conclusies en aanbevelingen uit rond de hulpverlening en de begeleiding van de slachtoffers.