Uit voorzorg voor de nieuwe storm is een evacuatiebevel uitgevaardigd voor het stadje Brick Township in New Jersey dat eerder getroffen werd door orkaan Sandy.

De mensen in lager gelegen gebieden van de stad worden gevraagd om tegen dinsdagavond (plaatselijke tijd) hun huizen te verlaten. Dat staat op de website van de stad.

Om hoeveel mensen van de 75.000 inwoners het gaat, is niet bekend. De storm, die kou, regen en wind met snelheden tot 89 kilometer per uur met zich meebrengt, zou volgens meteorologen woensdagavond de oostkust van de Verenigde Staten treffen.

Ze zal lang niet zo krachtig zijn als Sandy en normaal zou deze storm niet bedreigend zijn, maar 'we verkeren nu niet in een normale situatie', zegt gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York. De nieuwe storm kan het puin dat overal ligt de lucht in zuigen en met hoge snelheden weer op de grond smakken. (Belga/MS)

Uit voorzorg voor de nieuwe storm is een evacuatiebevel uitgevaardigd voor het stadje Brick Township in New Jersey dat eerder getroffen werd door orkaan Sandy. De mensen in lager gelegen gebieden van de stad worden gevraagd om tegen dinsdagavond (plaatselijke tijd) hun huizen te verlaten. Dat staat op de website van de stad. Om hoeveel mensen van de 75.000 inwoners het gaat, is niet bekend. De storm, die kou, regen en wind met snelheden tot 89 kilometer per uur met zich meebrengt, zou volgens meteorologen woensdagavond de oostkust van de Verenigde Staten treffen. Ze zal lang niet zo krachtig zijn als Sandy en normaal zou deze storm niet bedreigend zijn, maar 'we verkeren nu niet in een normale situatie', zegt gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York. De nieuwe storm kan het puin dat overal ligt de lucht in zuigen en met hoge snelheden weer op de grond smakken. (Belga/MS)