Het noorden van Californië is door een krachtige aardbeving getroffen, zo heeft het Amerikaans Geofysisch Instituut USGS gemeld. Minstens 87 mensen zijn gewond geraakt. Drie van hen bevinden zich in kritieke toestand, zo heeft het bestuur van de stad Napa tijdens een persconferentie meegedeeld. Een kind dat levensgevaarlijk gewond raakte, werd met een helikopter naar een gespecialiseerd ziekenhuis overgebracht.

De overige patiënten hebben bij de aardbeving van vooral snijwonden en kneuzingen opgelopen, zo luidt het verder.

Noodtoestand

Intussen heeft Jerry Brown, de gouverneur van Californië, de noodtoestand uitgeroepen voor de regio Napa, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Daardoor kan er snel hulp vanuit Washington naar het getroffen gebied worden overgevlogen.

De beving in de wijnstreek van de San Francisco Bay had een magnitude 6,0 en vond plaats om 12.20 uur Belgische tijd. Ter plaatse was het 03.20 uur. Volgens nieuwszender CNN en het ABC News was het de krachtigste aardbeving in het gebied sinds 1989.

Schade

Het epicentrum bevond zich op ongeveer 11 km diepte, op 6 km ten noordwesten van American Canyon en 82 km ten westzuidwesten van de Californische hoofdstad Sacramento.

Volgens de krant Los Angeles Times zijn er berichten over stroomuitvallen, gaslekken, beschadigde huizen en bruggen.

In 1989 maakte een aardbeving met een kracht van 6,9 in Santa Cruz 62 dodelijke slachtoffers. (Belga/TE)

Het noorden van Californië is door een krachtige aardbeving getroffen, zo heeft het Amerikaans Geofysisch Instituut USGS gemeld. Minstens 87 mensen zijn gewond geraakt. Drie van hen bevinden zich in kritieke toestand, zo heeft het bestuur van de stad Napa tijdens een persconferentie meegedeeld. Een kind dat levensgevaarlijk gewond raakte, werd met een helikopter naar een gespecialiseerd ziekenhuis overgebracht. De overige patiënten hebben bij de aardbeving van vooral snijwonden en kneuzingen opgelopen, zo luidt het verder. Intussen heeft Jerry Brown, de gouverneur van Californië, de noodtoestand uitgeroepen voor de regio Napa, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Daardoor kan er snel hulp vanuit Washington naar het getroffen gebied worden overgevlogen. De beving in de wijnstreek van de San Francisco Bay had een magnitude 6,0 en vond plaats om 12.20 uur Belgische tijd. Ter plaatse was het 03.20 uur. Volgens nieuwszender CNN en het ABC News was het de krachtigste aardbeving in het gebied sinds 1989. Het epicentrum bevond zich op ongeveer 11 km diepte, op 6 km ten noordwesten van American Canyon en 82 km ten westzuidwesten van de Californische hoofdstad Sacramento. Volgens de krant Los Angeles Times zijn er berichten over stroomuitvallen, gaslekken, beschadigde huizen en bruggen. In 1989 maakte een aardbeving met een kracht van 6,9 in Santa Cruz 62 dodelijke slachtoffers. (Belga/TE)