Het gaat om claims van de Verenigde Staten zelf en vijf Amerikaanse staten (Louisiana, Mississippi, Alabama, Florida en Texas). De betaling wordt gespreid over 18 jaar.

De olieramp op 20 april 2010, de grootste in de Amerikaanse geschiedenis, werd veroorzaakt door een explosie op het British Petroleum-boorplatform Deepwater Horizon. Daardoor vielen elf doden. Miljoenen liters olie stroomden in zee, waardoor viswateren en kustgebieden ernstig vervuild raakten.

De Deepwater Horizon was voor de kust van Louisiana naar olie aan het boren toen een methaanbubble loskwam en zich een weg baande doorheen de boorkolom. Het boorplatform zonk uiteindelijk op 22 april.

(Belga/TE)

Het gaat om claims van de Verenigde Staten zelf en vijf Amerikaanse staten (Louisiana, Mississippi, Alabama, Florida en Texas). De betaling wordt gespreid over 18 jaar. De olieramp op 20 april 2010, de grootste in de Amerikaanse geschiedenis, werd veroorzaakt door een explosie op het British Petroleum-boorplatform Deepwater Horizon. Daardoor vielen elf doden. Miljoenen liters olie stroomden in zee, waardoor viswateren en kustgebieden ernstig vervuild raakten.De Deepwater Horizon was voor de kust van Louisiana naar olie aan het boren toen een methaanbubble loskwam en zich een weg baande doorheen de boorkolom. Het boorplatform zonk uiteindelijk op 22 april. (Belga/TE)