In Australië ging vorige lente een bewegingsgevoelige camera verloren, nadat parkwachters hem hadden opgesteld in de buurt van de Margaret River om er krokodillen mee te observeren. De parkwachters gingen ervan uit dat een wild dier de camera-apparatuur had omgestoten en dat ze daardoor in het water was terechtgekomen. Totdat het toestel enkele weken geleden zo'n 110 kilometer verderop werd teruggevonden in de buurt van de Mary River.

Hoewel de camera zwaar gehavend was, bleef zo'n 90 seconden beeldmateriaal bewaard. Daarop is te zien hoe een jonge zeearend het toestel optilt en ermee door de lucht suist. Met deze beelden kunt u zich voorstellen hoe een prooidier zich moet voelen, wanneer het door een roofvogel wordt gevangen. (YD)

In Australië ging vorige lente een bewegingsgevoelige camera verloren, nadat parkwachters hem hadden opgesteld in de buurt van de Margaret River om er krokodillen mee te observeren. De parkwachters gingen ervan uit dat een wild dier de camera-apparatuur had omgestoten en dat ze daardoor in het water was terechtgekomen. Totdat het toestel enkele weken geleden zo'n 110 kilometer verderop werd teruggevonden in de buurt van de Mary River.Hoewel de camera zwaar gehavend was, bleef zo'n 90 seconden beeldmateriaal bewaard. Daarop is te zien hoe een jonge zeearend het toestel optilt en ermee door de lucht suist. Met deze beelden kunt u zich voorstellen hoe een prooidier zich moet voelen, wanneer het door een roofvogel wordt gevangen. (YD)